Typer Kalanchoe

Vanlig sedan vår barndom Kalanchoe, den juice som mammor och mormödrar begravde vår näsa i rinit är en vintergröna örtväxter av Tolstyan-familjen (har köttiga, tjocka stammar och löv).

Planteras helande egenskaper är inte överdrivna, även dess namn översätts som "hälsa". Deras verkan är baserad på den antiinflammatoriska och blodhärdande effekten av växtjuice, som är effektiv vid bekämpning av virus, mögel och bakterier.

I naturen finns det mer än 200 arter av Kalanchoe, men hemma odlas bara några av dem. Hemlandet av gatan arter av Kalanchoe är de heta länderna i Sydafrika, Madagaskar och Asien. Vilka arter odlas oftast hemma och vilken typ av Kalanchoe är härdande - vi lär oss tillsammans.

Arter och sorter av Kalanchoe

De vanligaste och vanligaste arterna är Degremona och Periste Kalanchoe. Dessutom är det dessa typer av Kalanchoe som är botande. Dotterväxter bildas direkt på sina blad i en triangulär form. Mellan tänderna på bladets kant bildas nötkreatur, från vilka växer en liten växt med rötter. Faller i marken tar de omedelbart rot.

Blomstrande arter av Kalanchoe är först och främst Blossfeld. En liten buske växer till 45 cm i höjd. Har mörkgrön slät löv, lite vågig längs kanterna. Växten blommar med vackra blomställningar på långa peduncles. Blommor kan ha olika färger: vit, orange, gul, röd.

Från Blossfeld, en annan dekorativt blommande sort, Kalanchoe Kalandiva, föddes. Det skiljer sig åt i mindre storlekar, förkortade peduncles, ett stort antal blomställningar av terry och icke-marmorblommor av olika färger. Blomningen varar lång tid - upp till sex månader.

En annan blommande Kalanchoe är Mangina. Han har mindre löv, och blommorna har formen av blåklockor 2 cm långa, belägna på hängande stjälkar.

Andra sorter av Kalanchoe

Snövit calanchoe - med avrundade löv av silvergrå färger med en röd kant runt kanterna. Blommor i små gula blommor.

Kalanchoe Béchar är en halvbuskeplanter med raka stjälkar, från vilka blad faller med ålder. Bladen själva har en triangulär form med en vågig kant. De är som om de är täckta i en gråblå blomma.

Filtad Kalanchoe - med silverfärgade avlånga blad och en brun gräns. Deras namn togs emot bakom kanten längs bladets kant.

Marmor Kalanchoe - med ovanlig färgning av löv. De är alla i bruna fläckar, som marmor. Blommorna är vita, en genomsnittlig längd på sex centimeter.