Upretensiös akvarieplantor

Akvariet utan gröna alger ser tomt och ointressant ut. Alla vet att akvariet växter kräver särskild omsorg och uppmärksamhet. För att erhålla önskat resultat är det nödvändigt att utöva mycket ansträngning, ägna mycket tid och veta mycket information om växtproduktion. De viktigaste kraven för tillväxt av grönska i akvariet: upprätthålla rätt temperatur, styvhet och andra vattenindikatorer, välja näringsämne och porös jord utan metaller, konstgjord belysning av behållaren i 3-5 timmar om dagen.

Men det finns ett antal alger, som inte är så viktiga för alla ovanstående förhållanden. Sådana opretentiösa akvariefabriker är nöjda med små och perfekt levande och växer i vanligt vatten , med en enkel kull i botten och med måttlig belysning. Dessa arter kommer att vara en gudstjänst för nybörjare blomsterister och kommer att förbli favoriter för professionella akvarister. Idag kommer vi att berätta vilka akvarieväxter som är mest opretentiösa.

Betyg av opretentiösa akvariefabriker

  1. Javanese mos är den mest opretentiösa akvariefabriken. Det ser ut som en trådboll och behöver inte landa i marken, eftersom den inte har några rötter. Javanese mos är vanligtvis fastsatt i akvariums tillbehör och passar perfekt där.
  2. Hornwort . Det har inte heller ett rotsystem, men i motsats till moss måste det fixas av småsten eller annat objekt oberoende, så att det inte flyter kaotiskt genom rymden. Hornwort växer snabbt, och dess täta tjocklek är nödvändigtvis som fisken. Denna typ av alger väl tolererar både kallt vatten i akvariet och varmt.
  3. Yarrow (Echinodorus Blecher) - en av de anspråkslösa till lätta akvariefabrikerna. Den har en kort stjälk, bladen samlas in av en bunt. För gyllene är stora akvarier lämpliga. Växten själv ser bättre ut i bakgrunden, så det kommer inte att täcka synen på andra mindre alger.
  4. Thai Fern . Skuggälskande växt. Utan rötter är den kopplad till stenarna. Bladen har en ljusgrön färg, deras längd når upp till 30 cm.
  5. Marciley Hirsut. Dessa alger är en utmärkt inredning av förgrundsakvariet, deras höjd är bara 2-10 cm. Marcilea är vanligtvis likgiltig mot vattentemperaturen, men om du väljer det som en anspråkslös markdäck akvarietillverkning och vill skapa en tät matta behöver du mer ljus och vattenförsörjning mättad med koldioxid gas.