Kattungen har diarré och kräkningar

Små kattungar, såväl som barn, kan ofta bli sjuka. Och de vanligaste åkommorna är diarré och kräkningar. Om kattens allmänna tillstånd, som hade en enda kräkningar eller diarré, förblir normalt och han kan äta, är det möjligt att eliminera ett sådant djurs sjukdom genom inhemska metoder.

I det fall då både diarré och kräkningar i kattungen upprepas många gånger, är detta redan bevis på en allvarlig sjukdom. En liten kattunge kan snabbt utveckla dehydrering och därför är det angeläget att kontakta en veterinärklinik. Det är också nödvändigt att nödvändigtvis se doktorn om katten har diarré av grön färg, med orenheter i blod eller slem.

Orsaker till diarré och kräkningar i en kattunge

Det finns tre huvudorsaker till kräkningar och diarré hos kattungar:

  1. Worms - dessa barn kan bli smittade från moderkatten, i en äldre ålder kan diarré och kräkningar i kattungarna bero på helminthisk invasion på grund av att man äter dåligt kokt fisk eller kött. I detta fall bör veterinären ordinera de anthelmintiska preparaten .
  2. Dysfunktioner . Kattungen är illamående och diarré kan förekomma oftast med en skarp förändring i kost eller överspädning. För att underlätta hans tillstånd måste du ge kattungen antispasmodik och sorbenter, till exempel, non-shpu och aktivt kol.
  3. Infektioner . Små kattungar kan smittas med infektionssjukdomar med trångt innehåll. Detta kan vara kalciticos och panleukopeni, och viral peritonit och många andra formidabla sjukdomar, som endast bör behandlas av en specialist.

Vad ska man göra om kattungen är sjuk och har diarré? Eftersom djuret är litet, kan en kraftig förlust av vätska mycket dåligt säga på hans hälsa. Därför ska du alltid kontakta en specialist för kvalificerad hjälp vid diarré och kräkningar i en liten kattunge.

Om din kattunge har diarré eller kräkningar, då kan du inte mata det just nu. Du måste dock dricka vatten. I framtiden ska kattungen följa kosten i minst två veckor.