Hirsgröns i en tryckkokare

Hirsegröda passar som bas för både söta och salta rätter. Till frukost kan du servera hirsgrönsgröt med torkade frukter och till middag - skäm bort dig själv med en smaksatt gröt med kött. Det är mycket bekvämare att laga gröt i en tryckkokare, så garneringen kommer att vara klar på kortast möjliga tid.

Recept på hirsgröt med kyckling i en tryckkokare

I receptet nedan kommer vi att överväga ett exempel på förberedelse av häckgröns i en redmond-tryckkokare, men du kan upprepa denna maträtt i vilket märke som helst.

ingredienser:

beredning

Kycklingfilé (helst skuren från bröstet med huden) försiktigt kryddat med salt och peppar. Stek hela kycklingfiléen till en krispig skorpa med "Frying" -läget. Stekt kyckling avlägsnas från skålen, häll ytterligare olja och stek på det hackade lök och morötter tills det är guldbrunt.

Under tiden tvättar vi hirsgrödet och slår det med kokande vatten för att inte vara bittert. Lägg gröt till de brunade grönsakerna, blanda allt och stek i några minuter. Sprid över russin och kycklingfiléer, häll vatten eller buljong. I allmänhet tar vätskor vanligen 2 gånger mer än kornen själva.

Stäng locket och ventilenheten, sätt läget "gröt" och efter 10 minuter njut av en utsökt maträtt.

Hirsgröns i en tryckkokare

ingredienser:

beredning

Förberedelsen av maträtten tar några minuter, eftersom det inte finns något behov av att förkoka / steka ingredienserna, som i föregående recept.

Hirse tvättas och läggs i skålen av enheten. Fyll på flingan med mjölk, tillsätt socker, salt och en handfull russin. För att smaka i röra kan du lägga på kanel eller en droppe vaniljextrakt.

Täck enheten noggrant stängd, tätt stäng ventilen och ställ in läget "Kasha" eller "Soup" i 15-20 minuter. Om du lagar hirsgröt i en Scarlet-tryckkokare, sätt sedan "Mjölkgröt" -läget på samma gång. Ett pip hörs när matlagningen är klar. Allt som återstår är att fylla gröt med smör och servera till bordet.