Hur många blöjor behövs för en nyfödd?

Hur långt framsteg skulle inte gå, utan blöjor i processen att ta hand om barnet kan fortfarande inte göra. Därför är det ganska logiskt att fråga hur många blöjor en nyfödd behöver.

Antal blöjor som behövs på sjukhuset

Till att börja med bestämmer vi hur många blöjor som behöver tas till sjukhuset. Med ett gynnsamt resultat av förlossningen spenderar mamma och barn på matsjukhuset i genomsnitt 4-5 dagar. Och nästan hela tiden bär barnet blöjor . Därför kommer han helt enkelt inte att förstöra ett stort antal blöjor.

Blöjan blöjor bör ändras med jämna mellanrum, även om de visuellt är rena. I det vanliga mödrahemmet har min mamma inte möjlighet att tvätta och stryka blöjor själv, så släktingar får färskt linne för barnet. Om du inte besöker varje dag borde du omedelbart ta ett lager, säg i en takt på 5-6 blöjor per dag.

Blöjor hemma

Efter att ha återvänt hem förändras situationen något. Hur många blöjor behövs för ett nyfött barn? Ett friskt barn i den första månaden av livet urinerar cirka 20 gånger om dagen. Nu spenderar barnet mest av sin tid utan en blöja, som bärs mestadels på natten och under en promenad. Trots att det är nödvändigt att inte bara byta barnet själv utan också att lägga blöjan i spjälsängen och säg på soffan, kommer de 20 blöjorna att vara rätt. Detta är med tanke på att du kommer att tvätta dem varje dag.

Hur många blöjor som en nyfödd behöver per dag kan bero på årets tid. På sommaren kan barnet spendera mer tid naken, på vintern, utan att sväva, det kommer helt enkelt att frysa. Tänk på hur många blöjor du behöver en nyfödd på vintern, överväga temperaturen i din lägenhet. I detta fall är blöjor på vintern bättre att använda flanell.

När barnet växer upp minskar antalet blöjor, eftersom:

Antalet blöjor som behövs för en nyfödd på sommaren eller på vintern bestäms bäst av moderen själv, beroende på livets sätt, uppfostringsmetoderna och barnets egenskaper.