Hälsosam livsstil för barn

Skapandet av en hälsosam livsstil hos barn är den främsta uppgiften för föräldrar som vill att deras barn ska utvecklas fullt ut, växa starka, starka och bli sjuka så sällan som möjligt. Mamma och pappa borde bokstavligen från födseln införa sitt barn till grunderna för rätt näring och härdning , anpassa livscykeln till ett visst regim på dagen och lite senare för att prata med barnet om farorna med rökning, alkohol och droger. Dessutom måste föräldrarna nödvändigtvis visa en hälsosam livsstil för sina barn genom eget exempel, för att barnen först och främst upprepar sina familjemedlemmar beteende och handlingar.

I den här artikeln kommer vi att berätta hur du ska leda en hälsosam livsstil för förskolebarn och skolbarn, så att deras immunitet alltid ligger på högsta nivå.

Regler för en hälsosam livsstil för barn

Följande enkla rekommendationer gör det möjligt för dina barn att bibehålla god hälsa och att träffa förkylningar så sällan som möjligt:

  1. Vid varje väder med barnet är det nödvändigt att gå på gatan. I det här fallet är det inte nödvändigt att lägga upp barnet för mycket, det är tillräckligt för att barnets ben alltid ska förbli torra, och den genomträngande vinden tränger inte in i ytterkläderna. Om möjligt väljer du platser för promenader med massor av grönområden, gasade gator, tvärtom är det bättre att undvika.
  2. För fullskola och god hälsa hos förskolor är en mycket viktig dags sömn viktig. För de yngsta är det bättre att organisera en sömn utomhus - i en barnvagn eller en arena.
  3. I barnets rum måste du regelbundet göra en våtrengöring. I plantskolan borde inga föremål samla damm på sig själva - böcker, mattor med lång tupplur, mjuka leksaker. I rummet där barnet sover, är det nödvändigt att hålla en lufttemperatur på ca 18-20 grader Celsius. Dessutom kan du i lekrummet arrangera levande blommor i krukor - de hjälper till att rengöra luften i lägenheten från skadliga gaser.
  4. En av de viktiga aspekterna av en hälsosam livsstil är också barnets höga motoriska aktivitet. Med ett barn som är äldre än ett år borde du alltid gå utan att använda en barnvagn så att crumben kunde springa och spela självständigt. Barn i skolåldern är bättre att skriva i idrottssektioner, så att pojkar och tjejer från själva barndomen blev bortförda av något.
  5. Korrekt näring är nödvändigt för barn av alla åldrar. Från barnets födelse borde moderen sträva efter att fortsätta amma så länge som möjligt, eftersom modermjölk är den enda produkten som helt ger smulor med den nödvändiga försörjningen av näringsämnen, mineraler och vitaminer. I framtiden måste barnet ge hela fem eller fyra måltider om dagen, medan barnets dagliga kost måste innehålla kötträtter, mejeriprodukter, färska frukter och grönsaker samt spannmål.
  6. För att upprätthålla immunitet måste barnets kropp nödvändigtvis tempereras. De vanligaste metoderna för härdning för barn - en kontrastdusch, dousing och torkning. Börja sådana procedurer med ganska varmt vatten - dess temperatur bör vara cirka 34-35 grader. Därefter bör temperaturen på vattnet gradvis minskas, så småningom att det kommer till 22 grader Celsius.

I de flesta daghem och skolor hålls en regelbunden konversation om en hälsosam livsstil för barn. Tror inte desto mindre på lärarnas och lärarnas arbete, eftersom vårdnaden för en hälsosam livsstil hos barnet i första hand faller på föräldrarnas axlar. Det är mamma och pappa som är det främsta exemplet för smulor, och de borde bibehålla dagens korrekta dagordning, näring och fysisk aktivitet om de tar hand om deras barns hälsa.