Genital Herpes - Symptom

Denna sjukdom bland kronisk virus förekommer ofta hos människor. Obehagliga blåsor på slemhinnorna eller huden tas ofta överraskande och orsakar mycket problem.

Genital herpes hos kvinnor: symtom

För att diagnostisera sjukdomen måste du "känna fienden personligen". Tänk på huvuddragen hos genital herpes:

Detta är en lista över de viktigaste alternativen, eftersom genital herpes brukar manifesteras. Det finns flera typer och former av sjukdomen och i varje fall finns det olika sätt att yttre manifestationen.

Hur ser genitala herpes ut?

Genital herpes är en sjukdom som orsakas av herpes simplexvirus. Hittills finns det åtta typer av viruset. Genital herpes orsakas av två typer: Typ 1 orsakar lesioner av könsorganen i 20% av fallen, de resterande 80% orsakar 2: a typen. Det händer att sjukdomen åtföljs samtidigt av två typer samtidigt. Som regel orsakar de första tecknen på genital herpes typ 1, och en andra manifestation provocerar den andra.

Det finns tre huvudformer av sjukdomen. Tänk på hur genital herpes ser ut med varje variant av sjukdomsförloppet.

  1. Primär form . De allra första symptomen på genital herpes är svullnad och rodnad, ofta smärtsamma känslor i det drabbade området. En kvinna kan uppleva klåda och brännande känsla. Det finns generell svaghet, huvudvärk och feber. Om några dagar börjar de redan kända vesiklarna att dyka upp. Om genital herpes ligger på läpparna, efter rubbningen av blåsorna under urinering, upplever kvinnan smärtsamma känslor. Faktum är att den brutna vesikelen blir en ömma som läker inom två veckor. Oftast är de drabbade områdena perineala regionen, de inre låren.
  2. Återkommande form . Cirka 60% av fallen gör viruset igen sig självt. Det finns flera sådana upprepade episoder. Den milda formen manifesteras inte mer än tre gånger om året, den medellånga formen fortsätter med en upprepning av cirka 4-6 gånger om året, och i allvarliga fall förvärras herpesen månatligen. Varje form kan vara arytmisk (växlande frekventa och sällsynta manifestationer), monotont (frekventa episoder) eller gradvis avta. I det här fallet, när bubblorna visas, upplever en kvinna svår smärta, urinering är extremt smärtsamt och sömnstörningar börjar mot den allmänna bakgrunden.
  3. Det finns också atypiska former av sjukdomen . Sådana former förekommer raderas i form av kronisk inflammation i de yttre könsorganen, cystit, vulvovaginit eller andra sjukdomar. Puffiness kan vara ganska obetydlig, och blåsorna är mycket små. Ofta finns det riklig och nästan okontrollerbar leukorré. Stegen av genital herpes atypisk form skiljas konventionellt av lokalisering av utslag. Det första steget påverkar de yttre könsorganen, i andra etappen påverkar viruset vagina, livmoderhalsen och urinröret. Den sista etappen av sjukdomen kännetecknas av skador på appendages, urinblåsan, livmodern. I detta fall är risken att utveckla infertilitet mycket hög, kvinnan riskerar att utveckla livmoderhalscancer.