Gemensam behandling - universella metoder, droger och hemmetoder

Ungefär 30% av patienterna som ansöker om medicinsk hjälp, föreskrivs gemensam behandling. Hittills har en sådan patologi diagnostiserats bland pensionärer, men nu är den "yngre": gemensamma sjukdomar påverkar oftare unga människor idag. Om du känner igen symptom på sådana sjukdomar i tid, är det lättare att kämpa med sjukdomar.

Sjukdomar i lederna - klassificering

Denna grupp innehåller många patologier. Alla sjukdomar i lederna representeras konventionellt av följande föreningar beroende på lesionens natur:

  1. Inflammationer orsakade av ett allergen, ett infektiöst medel eller nedsatt immunitet. Sjukdomen utvecklas i snabb takt. Det åtföljs av svår svullnad och smärta. Till denna grupp av patologier ingår artrit, gikt, Hoffs sjukdom .
  2. Degenerativ skada orsakad av slitage på leder och destruktion av broskvävnad. Sjukdomen utvecklas gradvis. En ljus representant för denna grupp är osteoporos .
  3. Medfödd skada. Till denna grupp av sjukdomar bär Marfan syndromet .
  4. Patologi av periartikulära vävnader. Sådana sjukdomar uppträder ofta efter allvarlig hypotermi eller överdriven stress.

Dessutom kan dessa sjukdomar påverka sådana leder:

Med ursprung kan alla sjukdomar delas upp i sådana grupper:

Sjukdomar i lederna - orsaker

Provokatorer av sådana patologier är många. Ofta förekommer gemensamma sjukdomar av följande skäl:

Sjukdomar i lederna - symtom

Tecknen skiljer sig beroende på vilken sjukdom kroppen har drabbat. Ofta är symtom med gemensamma sjukdomar följande:

Hur man behandlar lederna

Innan du börjar bekämpa sjukdomen kommer läkaren att utse en grundlig undersökning till patienten. Tack vare honom är behandlingen av lederna effektivast. För att korrekt diagnostisera kan patienten tilldelas sådana instrument- och laboratorieundersökningar:

Dessutom kommer läkaren att lyssna noggrant på patientens klagomål när han undersöks. Enligt de erhållna resultaten föreskriver läkaren optimal behandling. Om lederna skadar kan behandlingen vara enligt följande:

Konservativ terapi syftar till att minimera den smärtsamma känslan, normalisera blodflödet och minska inflammation i lederna. Dessutom bidrar det till förbättring av metaboliska processer i broskvävnaderna. Om doktorn diagnostiserat den första inflammationen i lederna ordinerar han ofta behandling konservativt. Sådan terapi innefattar följande manipuleringar:

I vissa fall är konservativ behandling av drabbade leder inte ineffektiva. Detta är vanligare för patienter med avancerad sjukdomsform. Kirurgisk ingrepp är den enda chansen för en person att återgå till en normal livsstil. Följande operationer kan utföras:

Tabletter för leder

Vid behandling av patologier av broskvävnad används en mängd olika läkemedel. Ofta föreskrivs patienter som sådana antiinflammatoriska icke-steroida tabletter för leder och brosk:

En kraftfull antiinflammatorisk effekt kännetecknas av glukokortikoidhormoner. Ofta föreskrivs sådana droger:

Behandling av leder i hemmet innebär användning av läkemedel som syftar till att återuppta intraartikulärt brosk. Utsedda i detta fall, sådana tabletter:

Till det, med komplicerad terapi ordinerad och läkemedel innehållande kalcium. Följande tabletter ordineras ofta:

Samband för leder

Vid behandling av patologier av broskig vävnad kan injektioner med sådana grupper av läkemedel förskrivas:

De senare anses vara bland de mest effektiva, eftersom substansen som används vid injektioner är huvudkomponenten i synovialvätskan. Nyxes för leder med hyaluronsyra är föreskrivna kurser. En session består av 3-5 injektioner, intervallet mellan vilka ska vara en vecka. Effekten av sådana förfaranden kan kvarstå under hela året.

Behandling av leder med folkmekanismer

Med komplex terapi kan alternativa metoder användas. För att säkerställa att patientens kropp inte skadas irreparabelt, bör alla använda gemensamma behandlingsrecept inte innehålla ingredienser som framkallar allergier. Dessutom bör traditionell medicin administreras under överinseende av en läkare. Med den använda terapin kan dekokningar och infusioner av örter, liksom hemlagade salvor.

Traditionell behandling av leder med läkningskräm

ingredienser:

Förberedelse och användning

  1. Medicinska örter mals i ett pulver.
  2. Blanda den med petroleumjelly tills en homogen massa erhålls.
  3. En klar salva gnids in i de sjuka lederna, och toppen är omslagen runt dem.
  4. Användningstiden beror på sjukdomsstadiet.

Gymnastik för leder

Terapeutisk träning är ett komplex av specialövningar. Vid utveckling av ett sådant program utvärderas patientens allmänna tillstånd. Om svåra smärtor i lederna noteras under träningen ska behandlingen tillfälligt avbrytas. Genom styrka kan du inte göra gymnastik. En stor fördel kommer att medföra regelbundna lektioner. Du bör börja med enkla övningar, som systematiskt ökar lasten.

Massage för leder

Denna procedur har hög effektivitet. Efter massage uppmärksammas sådana förbättringar:

Om sjukdomen diagnostiseras behandlas massage med kurser. Sessionerna genomförs från 10 till 25 minuter två gånger eller tre gånger i veckan. Varaktigheten beror på patientens tillstånd och sjukdomsstadiet. Tekniken att utföra massage är som följer: