Fyllmedel - vad är det i kosmetologi, och hur man utför proceduren för att eliminera rynkor?

Tidiga tecken på hudåldring är önskvärda att korrigera i början av deras förekomst. Skönhetssalonger kallar fyllmedel och andra åldersrelaterade problem det bästa alternativet. De kan användas från 25-30 år, förfarandet är helt säkert och nästan smärtfritt och effekten efter det varar upp till 2 år.

Vad är fyllmedel?

Förstå meningen med detta ord kommer att hjälpa hans översättning från engelska. Roten till "fylla" är fyll, fyll. Svaret på frågan, vad är ett fyllmedel, finns i denna översättning. Det är ett fyllmedel med en tjock, gelliknande konsistens och en stabil struktur. Ämnet håller formen under lång tid, sprider inte. Biologiska fyllmedel är fullständigt kompatibla med människokroppen. De löser sig gradvis och elimineras genom lymfatiska och cirkulationssystem på ett naturligt sätt.

Vad är fyllmedel i kosmetologi?

De kemiska egenskaperna hos de aktuella ämnena används aktivt inom skönhet och föryngring. Att veta hur ordet "fyllmedel" översätts, vad det är, är lätt att förstå vad de används för. Fyllmedel injiceras under huden på platser där veck är bildade. De hjälper till att räta upp vikar, så mjuka ut befintliga rynkor och förhindra framväxten av nya.

I processen med att studera vad fyllmedel för ansiktet har progressiva hudläkare upptäckt ytterligare ett alternativ att använda fyllmedel. Om den ovala "swam", huden är uttorkad och förlorad elasticitet, kommer introduktionen av de beskrivna substanserna att hjälpa till att återställa sitt färska utseende. Fillers används för att modellera ansiktet - betonar kindbenen, ökar hakan eller ger den önskad form, naturlig ökning i läpparna.

Fyllmedel - typer

De flesta kvinnor är bekanta med fyllmedel baserat på endast en ingrediens. Hyaluronic filler har den högsta populariteten, eftersom den ger den snabbaste effekten, har ett överkomligt pris, är säkert att använda. Även med ett plötsligt utseende av allergier eller andra komplikationer, missnöje med resultatet, kan du omedelbart förstöra ämnet. Antidot för denna syra är ett speciellt enzym (hyaluronidas).

Att veta hur fyllmedel fungerar, vad det är, är det nödvändigt att vara uppmärksam på andra typer av fyllmedel som lätt kan ersätta hyaluron:

Fyllmedel - applikation i kosmetologi

Biologiska fyllmedel används för att föryngra och korrigera hudens individuella delar. Injektionsstället beror på vad det kosmetiska förfarandet är för, fyllmedlet kan ingå i följande zoner:

Fyllmedel i nasolabiala veck

Detta är det mest behandlade området, eftersom veckorna från näsborrarna till munkronorna visas före andra rynkor, betonar åldern för kvinnan, gör ansiktet trött och ledsen. Hyaluroniska fyllmedel används övervägande i nasolabialvecken, som den mest säkra och effektiva. Basen för sådana fyllmedel är vissa bakterier och kakans kammusslor. Naturlig hyaluronsyra modifieras kemiskt genom att binda molekylerna till kedjor, vilket säkerställer substansens stabilitet och långsam resorption.

Om denna grupp av droger inte är lämplig kommer dermatologen att hämta fyllmedel från andra material. Med nasolabiala veck är fyllmedel från gris och bovin kollagen, artificiella polymerer och hydroxiapatit av kalcium bra. De dyraste men effektiva fyllmedlen med det längsta livet är polymetylmetakrylatmikrosfärer. Resultatet av införandet av fyllmedel i nasolabialvecken presenteras i bilden.

Fyllmedel under ögonen

Tecken på att huden sänks runt ögonlocken hos de flesta kvinnor är synliga redan i åldern 27-30 år. Vid denna tidpunkt blir nasolakrimala sprickor framträdande, djupa fördjupningar uppträder under ögonen eller ödem, torrhet och ett tunt nätverk av ansiktsrynkor är närvarande. Korrigering av fyllmedel hjälper till att bli av med de angivna problemen under lång tid.

Införandet av fyllmedlet i den presenterade zonen är ett svårt och nästan juvelerjobb, eftersom huden i detta område är mycket tunn och känslig. För att bekämpa tecken på åldrande används endast hyaluroniska fyllmedel runt ögonen, andra typer av sådana ämnen är inte lämpliga. Effekten av proceduren kommer att ligga i ungefär ett år, resultaten av manipulation visas i bilden nedan.

Fyllmedel i kindbenen

Den beskrivna delen behandlas i kombination med andra zoner. Med tanke på hur fyllmedel fungerar, vad det är, har kosmetologer funnit ett sätt att icke-kirurgisk korrigera ansiktet ovalt. Användningen av fyllmedel i kindbenet ger följande positiva effekter:

Subkutan introduktion av fyllmedel i området hos kindbenen kännetecknas av den längsta livslängden. Detta beror på det minsta ansiktsmimikret i denna zon. På grund av bristen på intensiv muskelspänning, så nära ögonen eller munnen, flyttar fyllmedel i kindbenet mindre, så de löser sig långsammare. Upprepade procedurer kan utföras vart 1-2 år. Det visuella resultatet av manipulation återspeglas i bilden.

Fyllmedel för läppar

Kvinnor använder den beskrivna tjänsten främst för att öka volymen. Ökande läppfyllmedel är ett effektivt och säkert förfarande med varaktiga resultat (ungefär ett år), men fyllmedel kan introduceras för att lösa andra problem:

Fyllmedel - betyg av droger

För att få den önskade effekten är det viktigt att inte bara hitta en kvalificerad specialist utan också ett högkvalitativt fyllmedel. Det är nödvändigt att köpa endast certifierade och certifierade fyllmedel, vars betyg är officiellt bekräftat av Sanitary Supervision Office for Medicinal Quality (FDA). Detta är den mest auktoritativa organisationen som övervakar läkemedlets effektivitet och säkerhet.

De bästa fyllmedel för nasolabiala veckor - betyg:

Betyg av fyllmedel under ögonen (endast hyaluron):

Bra fyllmedel i kindbenen:

De bästa läppfyllnadsmedlen - betyg (endast hyaluronsyra):

Fyllmedel - Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med detta förfarande är en snabb och stadig ansiktsföryngring utan kirurgiska ingrepp. De bästa fyllmedel ger långsiktiga resultat, som kan bibehållas genom upprepade injektioner var 6-15 månader. Rynkor och ärr slätas, oval och ansiktsgeometri förbättras, asymmetri och andra kosmetiska defekter mjuknar.

Nackdelarna med att införa fyllmedel innefattar sådana föremål:

Negativa följdfenomen:

Fyllmedel - kontraindikationer

Det finns tillfälliga och permanenta förhållanden, varför intag av hjälpämnen är förbjuden. Första gruppen:

Fyllmedel för ansiktet kan aldrig användas i sådana fall:

Cream Filler

De flesta kosmetiska tillverkare har börjat utfärda medel som lovar en effekt som är identisk med de undersökta läkemedlen, men utan behov av injektioner. Utvärdera deras effektivitet kan vara, om du studerar krämerna i detalj - hur fungerar det? Kompositionen av dessa krämer innefattar antingen derivat av hyaluronsyra eller kollagen. De främjar långvarig fuktighet i huden, men uppfyller inte funktionen hos ett biologiskt fyllmedel.

Kollagen eller hyaluronisk kräm fyllmedel tränger inte in i de djupa skikten i vävnaden, kvarstår endast på ytan av epidermis. Sådana lösningar förbättrar hudtillståndet, men kämpar inte med tecken på åldrande. Populära märken: