Katarakt - symptom och behandling

Katarakt är en sjukdom där ögonlinsen eller dess kapsel förlorar sin transparens. Denna sjukdom utvecklas som en naturlig åldringsprocess i de flesta fall, men vissa ögonsjukdomar som bryter mot fuktkompositionen i den främre och bakre kammaren kan också leda till det. Denna fuktighet är den enda källan till näring för linsen, eftersom han saknar nerver och blodkärl, på grund av vilket han kunde få näringsämnen med blod.

Symtom på ögonkatarakt

De första symptomen på grå starr uppträder vanligen inom 40-50 år, när opacitet förekommer på linsen, på grund av vilket ljus som uppfattas dåligt av näthinnan, och därmed minskar synen.

Om katarakt talar sådana tecken:

Samma symptom är också karakteristiska för sekundära grå starr, där linsens bakre kapsel är molnig.

Moderna metoder för behandling av katarakt

På senare tid har den enda behandlingen med katarakt varit operation, men idag har läkemedlet ett antal andra metoder som också kan vara effektiva.

Kirurgisk kataraktbehandling

En av de moderna kirurgiska metoderna idag är kataraktbehandling med en laser. Denna operation tar inte mycket tid, utförs under lokalbedövning, i vilken kvalitet droppar används. Under operationen ersätts patienten med linsen och rensar innan det är molniga fibrer (krossar med en laserstråle, vars optiska längd är 1,44 mikron). Idag anses kirurgisk ingrepp vara en av de mest effektiva metoderna för att behandla denna sjukdom, men idag har läkemedlet alla förutsättningar för att operationen ska utföras utan risk och med maximal komfort för patienten, vilket gör denna metod nu mer acceptabel.

En annan modern kirurgisk metod för behandling av grå starr är ultraljudsfacoemulsification. Dess väsen är att krossningen av linsen sker under påverkan av ultraljud, varefter dessa fragment sugs från ögat genom aspiration.

Kataraktbehandling med homeopati

Homeopatiska läkemedel används i de tidiga stadierna av kataraktutveckling, och de sätter bara på färgprocessen. En av dem är kisel Silicea, som matar vävnaden enligt vissa homeopater.

medicinering

Denna metod för behandling, såväl som homeopati, kan inte bota helt av grå starr, men med hjälp av mediciner kan man sakta ner utvecklingen av patologi. För att göra detta, använd olika vitaminer och droppar som matar linsen. I september 2011 blev det känt att en grupp vetenskapsmän från Australien, i samarbete med Calpain Therapeutics, hade skapat ett läkemedel som verkligen kan sakta utvecklingen av grå starr vilket bevisas genom att testa drogen.

Metoder för kataraktbehandling beroende på sjukdomsstadiet

Behandling av mogna grå starr

Äldre grå starr är lämpliga att avlägsnas kirurgiskt: vid denna tidpunkt är linsfibrerna grumliga och separeras lättare från kapseln. Det kan anses att detta är den enda metoden som kan eliminera alla de begränsningar som gråstrålarna i det sena skedet ger.

Behandling av omogna katarakt

Katarakt, som bildades relativt nyligen, och åtföljs av en liten synminskning, kan du försöka behandla homeopati och mediciner, det vill säga regelbundet hålla stödjande terapi. Om förväntan om fullständig synförlust på grund av grå störning är oacceptabel, är det bättre att utföra en laseroperation, eftersom den används för att arbeta med fasta kärnor, i motsats till ultraljud.