Förgiftning under amning

Ingen lakterande kvinna är immun från användningen av sämre livsmedel. Vad ska jag göra om min mamma plötsligt hade kräkningar, en lös avföring, feber? Låt oss ta reda på behandlingen av detta tillstånd och om det är möjligt att amma ett barn under förgiftning.

Tecken på matförgiftning under amning

Genom karaktäristiska symptom kan mamma förstå vad som händer med hennes kropp. Alla kan plötsligt börja med en riklig flytande avföring, upprepade kräkningar och illamående. I de flesta fall finns det smärtor i tarmarna och generell svaghet. Om förgiftningen ligger över medelgraden stiger temperaturen.

Matförgiftning under amning är inte ovanligt, särskilt om en kvinna försummer hygienreglerna:

Vad händer om jag har haft ammande förgiftning?

Om förgiftningen sker i allvarlig form, kan du inte göra utan sjukhusvistelse. På sjukhuset avlägsnas patienten intensivt. Vid denna tidpunkt måste amning stoppas, eftersom antibiotikabehandling kommer att användas.

Om tillståndet är tillfredsställande, kan mamman självständigt behandlas hemma utan att avvänja barnet från bröstet. De toxiner som angripit hennes kropp kommer inte in i mjölken och kommer inte att skada barnet. Men under denna period är det viktigt att iaktta nödsäkerhetsåtgärder - det är bra att tvätta händerna före varje kontakt med barnet, ta en dusch regelbundet, begränsa kyssar och kramar, för genom salivet kan gifter komma till barnet.

Än att behandla matförgiftning vid bröstfodring hos mamma?

Eftersom antibiotika inte föreskrivs för måttlig till måttlig matförgiftning, krävs endast tid och symptomatisk behandling. Här är vad du kan ta med förgiftning vid amning utan att ordinera en läkare:

  1. Illamående. Hon kommer att bli räddad av en drink som tillverkas av dill eller fennikelkorn samt grönt te. Det är nödvändigt att dricka så mycket som möjligt vätska för den snabbaste evakueringen av toxiner och fylla på kroppen med en lösning av Regidron eller mineralvatten.
  2. Kräkningar. Förgiftning av mamma under amning följs ofta av riklig kräkningar. För att stoppa det måste du dricka bokstavligen på en matsked, varannan minut. Läkemedel för kräkningar är kontraindicerade.
  3. Smärta i buken. Av de rekommenderade drogerna vid amning endast No-shpa och kamille te.
  4. Diarré. Du kan behandla flytande avföring med hjälp av olika grupper av droger. Det är Smecta, aktivt kol, Polysorb för avlägsnande av förgiftning. Du kan ta ftalazol eller nifuroxazid. För att normalisera mikrofloran krävs Lineks eller Yoghurt.

Före behandlingens början krävs en röjningsema, vilket kommer att bidra till att snabbt förfoga över toxiner som orsakade förgiftning. Mat vid denna tidpunkt bör utesluta produkter som orsakar jäsning. Visar risavkok eller gröt från det på vattnet, potatismos och croutoner. När en kvinna känner till förbättringen kan menyn gradvis expanderas.