Fluorografi med amning

Fluorografi är en vanlig metod för att diagnostisera sjukdomar i bröst- och bensystemet. Med amning är fluorografi tillåtet, men du behöver inte göra det utan viktiga skäl - bara för förebyggande. Det är bättre att skjuta upp det tills laktation avslutas. Fluorografi har en negativ effekt på hela kroppen, så det ska endast ske enligt doktorns indikationer.

När amning kan passera en fluorografi?

Indikation för fluorografi vid amning är:

Hur förbereder en ammande mor till fluorografi?

Om det finns ett rimligt behov av denna undersökning måste du följa några rekommendationer för att minska de negativa effekterna.

Före proceduren bör du uttrycka mjölken och förvara den för utfodring efter att ha passerat fluorografin. När bilden är tagen, uttrycka återigen mjölken så att den inte kommer till barnet. Foder i förpackad bröstmjölk. Vissa läkare rekommenderar att sluta amma efter fluorografi i två dagar.

Vilken typ av fluorografi att välja?

Det finns två olika metoder för att genomföra en fluorografisk studie - film och digital. Innan du går igenom proceduren anger du vilken fluorografi du ska få.

Med filmfluorografi fotograferas bilden på en speciell fluorescerande skärm med hjälp av en matris. I den digitala metoden skannas bröstet av en fläktformad röntgenstråle. Med denna metod får du en mycket mindre dos av strålning, men det tar längre tid.

Fluorografi till ammande mödrar på sjukhuset

I de flesta mammaledigheter står unga mödrar inför det faktum att de på tredje eller andra dagen efter födseln drivs (drivs) till lungröntgen. Samtidigt säger de att utan denna undersökning kommer moderen och barnet från sjukhuset inte att släppas ut. Det här är naturligtvis allt väldigt obehagligt. Läkare är helt enkelt återförsäkrade, ibland glömmer att varna att efter en sådan undersökning måste du avstå från amning och uttrycka mjölk.

Från fluorografi under amning kan nekas skriftligen och tar ansvar för konsekvenserna. Och detta påverkar inte ansvarsfriheten - du har ingen rätt att hålla på sjukhuset, särskilt för att inte ge barnet. Sådana fasor är vanligtvis berättat för den rädda skrämman av redan distraught mödrar.