Är det möjligt att onanera under graviditeten?

Vissa tror att gravida kvinnor blir likgiltiga mot kön. Faktum är att många framtida mammor fortsätter att njuta av intimitet med sin make. Och för vissa kvinnor i dessa 9 månader som påverkas av hormoner ökar sexuell lust. En man kan inte alltid tillfredsställa denna lust, för att han kan bli trött på jobbet, gå på affärsresa. Några framtida pappor är försiktiga att ha sex med en gravid fru, som fruktar att skada krummen. För att det ibland är fråga om huruvida det är möjligt att onanera under graviditeten blir mycket relevant. Det är värt att förstå det i detalj och studera vissa nyanser.

Fördelar med onani vid graviditet

Självtillfredsställelse är ett bra sätt att få sexuellt nöje, när det av någon anledning är omöjligt att vara intim med en partner. Om en kvinna inte har kontraindikationer till ett regelbundet samlag, så kan du onanera. Detta kommer att göra det möjligt för tjejen att lindra stress och få positiva känslor, vilket är så nödvändiga för henne under denna avgörande period i hennes liv.

Dessutom kan gravida kvinnor i ett antal situationer inte bara onanera, men det är bättre att tillgodose deras behov på detta sätt. Ofta lägger den framtida mammens läkare en sådan diagnos, som tröst, vilket inte är så lätt att bota vid denna tidpunkt. Sex samlag kan förvärra situationen, men paret bör inte ge upp intima smärta. Du kan delta i petting och ömsesidig onani, eftersom det inte skadar din hälsa.

Några undrar om det är möjligt att onanera vid 9 månaders graviditet. När allt kommer omkring, trycker barnets huvud på livmoderhalsen, framtida mamma kan ha problem med tarmrörelsen, och allt detta leder till djup penetration som orsakar obehagliga och till och med smärtsamma förnimmelser. I denna situation kommer utsignalen att stimulera de externa könsorganen.

Självtillfredsställelse kommer också att vara ett bra alternativ till samlag om den växande buken stör nöjen.

Kontraindikationer till onani under graviditeten

Framtida mammor bör komma ihåg hur viktigt det är att ta hand om sin egen säkerhet. Därför diskuterar frågan om det är möjligt att onanera under graviditeten, det är värt att komma ihåg de situationerna när det är bättre att vägra inte bara från samlag, men också från självförnämning.

Om läkaren talar om behovet av sådana restriktioner är det värt att lyssna. Så, svaret på frågan, om det är möjligt att onanera i de tidiga stadierna av graviditeten, kommer att vara negativ, om kvinnan hotar avbrott. Generellt är det under första trimestern bättre att överge kärlekskänslor i dagarna av antagna månatliga.

Många kvinnor upplever, om det alltid är möjligt att onanera på de sista villkoren av graviditeten. Om framtida mamma, efter orgasm, livmodern blir som en sten, är det bättre att ge upp självtillfredsställelse. Starka livmoderkontraktioner kan orsaka för tidig födsel.

Allmänna rekommendationer

Framtida mammor, som bestämde sig för att behaga sig själva, är det värt att veta några punkter:

Så om framtida mamma tar sig för ett sådant sätt att tillfredsställa sig, då kommer onani att göra henne bra i avsaknad av kontraindikationer.