Fartyget i ögat brister - vad ska man göra, hur man bestämmer orsaken och eliminerar blödningen?

Funktionen av näthinnan stödjer kapillärnätet, det ger en tillströmning av syre och näringsämnen. Ibland visas en röd eller scarlet fläck på sclera. Orsaken till symtomet är skuran av kärlet i ögat. Enstaka fall av blödningar är inte farliga, men upprepade utbrott av kapillärer indikerar allvarliga hälsoproblem.

Fartyg i ögonen är suddiga

De faktorer som provar symptomet i fråga kan vara externa och interna. Den första gruppen avser tillfälliga tillstånd som enkelt kan elimineras. Det andra alternativet omfattar allvarliga kroniska patologier som kan orsaka farliga konsekvenser. Diagnos assisteras av ytterligare kliniska tecken som beskrivs i följande punkter.

Fartyget i ögat brister - orsakerna till den yttre karaktären:

Fartyget i ögat brista och ögat gör ont

Det beskrivna problemet är sällan åtföljt av obehag, en person upptäcker att det finns en röd fläck på sclera och tittar i spegeln. Om, efter en stroke, skada eller annan mekanisk skada, fartyget i ögat brister, kan smärtan sprida sig till hela det skadade området. I andra fall är källan till obehagliga känslor själva kapillärnätet och nervfibrer placerade i näthinnan. Smärtsam blödning i ögat - orsaker:

Fartyget i ögat brister, huvudet gör ont

Denna kliniska bild beror på ökat tryck, huvudsakligen arteriellt tryck. Den främsta anledningen till att blodkärlen brister i ögonen är hypertonisk kris. Cirkulationsnätet innehåller tunna och bräckliga kapillärer. När trycket i den biologiska vätskan ökar, tål de inte tryck och brott. Om bakgrunden av högt blodtryck spränger fartyget i ögat, vad ska man göra kommer att berätta för kardiologen.

Ibland uppstår det beskrivna problemet från ökningen av intrakranialt tryck. Huvudvärk i detta fall är intensiv, pressande eller pulserande. En annan anledning är ökningen av intraokulärt tryck. Ytterligare symtom är identiska med hypertoni. Dessa är extremt farliga förhållanden, vilket innebär obligatoriskt samråd med specialiserade specialister.

Ofta spränger blodkärl i ögonen

Regelbunden återkommande blödningar i sclera vittnar om progressionen av kroniska sjukdomar. Fartyg i ögonen kan brytas på grund av störningar av hormonella, kardiologiska, neurologiska och andra system. Precis för att ta reda på vad som provocerar den aktuella patologin, bör en kvalificerad läkare. Från vad burst blodkärl i ögonen:

Fartyget i ögat brista - diagnosen

Bestämning av orsakerna till kapillärbrott börjar med en ögonläkare. Blödning i ögat diagnostiseras med följande metoder:

Det är viktigt att fastställa exakt varför fartyget i ögat brister, vad kan man göra med den kapillärskada som läkaren kan lösa först efter att ha upptäckt orsakerna till problemet. Om patologi orsakas inte av oftalmiska sjukdomar, kommer läkaren att hänvisa till lämpliga specialister för att fortsätta diagnosen:

Fartyget i ögat har bursted - än att behandla?

Självhjälpsterapi i hemmet är endast tillåtet för enskilda fall av blödning, när det orsakas av externa, lätt borttagbara faktorer. I andra situationer, bara en läkare kommer att bidra till att eliminera blödning i ögat, behandling av vanliga brutna kapillärer beror på orsakerna till vaskulär skada. Att vara engagerad i behandling av sådant tillstånd av huset är farligt, det är fylligt med komplikationer och försämring av synskärpa.

Blödningar i ögat - vad ska man göra?

I de flesta fall krävs ingen särskild behandling, du kan bara vänta 5-10 dagar tills hematomen löser. Om det finns blodkärl i ögonen, och du vill påskynda återhämtningen, är det önskvärt att minska den visuella belastningen. Det är bättre att tillfälligt överge titta på tv, sitta framför en dataskärm, läsning och andra liknande aktiviteter. Det rekommenderas att bära solglasögon, ta inte med ljusa ljus i rummet och vila oftare med slutna ögonlock.

Ytterligare metoder för behandling av blödningar i ögat:

 1. Begrava konjunktivalväven med speciella lösningar.
 2. Applicera fuktiga, kalla kompressor på ögonlocken innan du lägger dig.
 3. Använd naturliga läkemedel för blåmärken.
 4. Ta vitaminer som förbättrar ämnesomsättningen och stärker kapillärnätet.

Fartyget i ögat brister - droppar

Hemma får man bara använda säkra lösningar som inte innehåller några starka komponenter. Effektivare verktyg används endast om det är bestämt varför fartyget i ögat har brutit, vad man ska göra och hur man behandlar det diagnostiserade tillståndet tilldelas av specialiserad specialist. Oberoende terapi är oacceptabel och farlig, kan leda till allvarliga komplikationer.

Droppar med blödning i ögat:

Fartyget i ögat brista - folkmekanismer

De mest effektiva alternativa terapierna är tillämpningen av kompresser och lotioner. Ett litet fartyg brister i ögat, vad man ska göra:

 1. Applicera en rund skiva rå gurka eller potatis till ögonlocken i 10 minuter.
 2. Applicera en bomullsplatta som blötläggs i kallt svart te.
 3. Gör en komprimering av färsk kockost som är insvept i en gasbinda servett.
 4. På morgonen 3-4 sekunder torka ögonlocken med en isbit med rent vatten eller grönsaker infusioner.

Fartyget i ögonbytet - växtbaserad behandling

Ingredienser :

Framställning, applicering

 1. Blanda torra strimlade växter.
 2. Häll råvaror med kokande vatten.
 3. Insistera på 20 minuter.
 4. Stam medicinen.
 5. Gör ett bricka för ett skadat öga med örtinfusion.
 6. Du kan brygga alla växter separat (50 ml kokande vatten för varje), använd de resulterande lösningarna i sin tur.

Fartyget i ögat brista - vitaminer

Intag av användbara kemikalier och biologiskt aktiva tillsatser efter blödning kommer inte att hjälpa till att elimineras, men kommer att säkerställa förebyggande av en upprepning av denna obehagliga situation. Förstärkning av ögonens kärl utförs med hjälp av vitaminerna B, E, P, A, F, C och PP. De kan erhållas från mat, men det är lättare att ta färdiga komplex: