Hur man behandlar sciatic nerv

Ischias hänvisar till de sjukdomar som det är nästan omöjligt att klara av sig själv. Hur man behandlar sciatic nerv är välkänd för läkare, men det finns flera sätt att hjälpa till att lindra smärta hemma.

Den sciatic nerven - hur man behandlar?

Om du har en inflammation i den sciatic nerven, kan en av orsakerna till obehagliga känslor vara nypa. Nerverna är klämda med brosk eller muskelvävnad på grund av trauma eller degenerativa förändringar i den intervertebrala skivan. Innan du behandlar nässkärmens nypa bör du se till att detta inte är en ischias. Symtom på nypa:

Det här är huvudsymptomen, men diagnosen kan bara slutligen bekräftas efter röntgen eller ryggradssjukdom. För att bota en nypa kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig. Konservativa behandlingsmetoder i detta fall är ineffektiva. För att behandla en överträdelse av en nervsjukdom, ska läkaren definiera. Om det bara är en inflammation, kan du lita på den positiva effekten av att använda mediciner och manuell terapi.

Lär dig att bekämpa smärta med ischias

En erfaren neurolog kommer att berätta för dig hur du ska behandla den sciatic nerven med injektioner. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel injiceras direkt i inflammationszonen och agerar nästan omedelbart. Denna blockad låter dig lindra smärta i flera veckor och till och med månader, minskar svullnad och ger rörlighet till benet. Injektionerna appliceras endast när smärtupplevelserna blir oacceptabla, eftersom denna metod kräver hög kompetens.

Tabletter i en så komplicerad process som behandling av den sciatic nerven spelar också en viktig roll. Det kan vara smärtstillande medel och antiinflammatoriska läkemedel, liksom syntetiska hormoner i binjurarna. De kan också tas endast enligt läkarens föreskrift.

Hur man behandlar ischias av nervsjukdomar hemma?

Än att behandla en sciatic nerv om läkemedel är maktlösa? Det finns flera sätt att lindra patientens tillstånd. Först och främst är det nödvändigt att ge honom sängstöd, vilket begränsar rörligheten så mycket som möjligt. Endast under sådana förhållanden kommer inflammation att börja gå. Dessutom kan du använda alkoholtinkturer av kalendula , pepparmynta och immortelle för att gnugga din rygg och benben. Detta kommer att tillåta lite smärta och distrahera den inflammatoriska processen från nerverna. Eftersom sciatic nerv är mycket lång och når nästan till foten, är det möjligt att massera benet längs hela sin längd. Det finns flera fler regler som hjälper dig att klara nervens inflammation och förhindra ett återfall i framtiden:

  1. Så lite som möjligt flyttar, efter återhämtning lyfter inte vikter.
  2. Bli av med övervikt, gör stretching övningar, Stärka dina ryggmuskler med enkla övningar utan viktning.
  3. Ät mer vegetabiliska livsmedel, mindre salt. Avvisa från rökning och missbruk av alkohol.
  4. Drick minst 2 liter rent vatten om dagen.
  5. Applicera på lakområdet kylsalvor och kompressor. Läkemedlet Menovazine är särskilt effektivt.
  6. Koka inte över. Använd kläder i vädret, undvik dragningar.
  7. Under exacerbationerna, drick lugnande örter, ta några droppar valerian per dag och försök att sova mer.