Nurofen med amning

I livet finns alltid en plats för mindre problem. Dental och huvudvärk, förkylning och influensa, olämpligt startade migrän eller förvärrad artrit hindrar oss från att fullt ut njuta av glädjen att vara. Många kvinnor brukar klara av smärta och feber med hjälp av Nurofen. Behandlingsmödrar frågar emellertid rimligt: ​​hur säkert är Nurofen, om febern har ökat under amning ?

Nurofen med HB för varje fall

Nurofen är handelsnamnet för ibuprofen, ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel som används allmänt för att behandla olika sjukdomar som åtföljs av smärta, feber och faktiskt inflammation.

Producerad i form av tabletter, brännbara tabletter, kapslar, suspension (barns Nurofen) och gel (för extern användning). Många ammande mödrar tar barnens Nurofen med laktation för att minska temperaturen och från smärta i musklerna och lederna appliceras Nurofen gel under amning.

Kan Nurofen amma?

Studier har visat att Nurofen i GV tränger in i bröstmjölk. Men i så små mängder anser många experter att Nurofen ska vara säkert för omvårdnad och förskriva läkemedlet som smärtstillande och antipyretiskt för amning utan att avskaffa amning. Säker dos av Nurofen anses i detta fall vara 400 mg 4 gånger om dagen, och speciellt hypokondriacmödrar rekommenderas att ta drogen omedelbart efter utfodring.

Tillverkaren är emellertid återförsäkrad: enligt instruktionerna tar Nurofen medan amning är oönskade. Om du inte kan utan ett läkemedel rekommenderas det att du slutar amma ett tag.

Vad ska jag göra för en ammande mamma? Först och främst bör du inte förskriva dig själv och ta Nurofen under amning. Kom ihåg att huvuddelen är barnets välbefinnande. Nurofens omvårdnadsmamma ska endast utse en läkare.

Du bör konsultera en specialist om drogen inte passade dig - det fanns biverkningar. Och de är nog för Nurofen: illamående och kräkningar, förstoppning och diarré, huvudvärk och sömnlöshet, ögonirritation och buller i öronen, ökat blodtryck och anemi, cystit och allergiska reaktioner. Det är sant att alla dessa "läckerheter" bara kan uppstå med långvarig behandling.

I allmänhet är det upp till läkaren som känner till dig och din situation att avgöra om Nurofen är lakterande, kan korrekt bedöma riskerna och välja den dos som krävs.