Indometacin - analoger av preparatet

Indometacin är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt och antirheumatisk läkemedel vars användning bidrar till eliminering av smärtssyndrom av olika ursprung, avlägsnande av inflammatoriska processer och minskning av feber i inflammatoriska foci.

Formuleringar av indometacin

Frigör läkemedlet i form av tabletter (dragéer, kapslar), salvor (gel), ögondroppar, injektionslösning och rektala suppositorier (suppositorier). Oftast används detta läkemedel vid behandling av osteoartikulära sjukdomar, inflammation hos vissa inre organ. Den aktiva ingrediensen i den är indometacin (ett indolättiksyraderivat). Vi lär oss vilka analoger som finns tillgängliga för preparatet Indometacin på läkemedelsmarknaden.

Indometacinanaloger

Strukturala analoger av indometacin i tabletter, d.v.s. tabletterade läkemedel med samma aktiva substans, är följande läkemedel:

Dessa samma analoger av indometacin är tillgängliga i form av salvor och suppositorier. Men det är värt att notera att de listade drogerna kan skilja sig åt i mängd aktiv substans och i listan över ytterligare komponenter.

Om läkemedel baserade på indometacin av någon anledning inte kan användas, kan andra läkemedel från gruppen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel med liknande effekter förskrivas för behandling. Exempelvis är sådana droger:

Man bör komma ihåg att det inte rekommenderas på eget initiativ utan att rådfråga den behandlande läkaren att ersätta det föreskrivna läkemedlet med en analog eller att använda den i en annan dosform, vilket kan leda till negativa reaktioner från kroppen.