Blåsningar under ögonen - skäl

Nästan var och en av oss upplevde åtminstone en gång utseendet på mörka cirklar och svullnad under ögonen. Och några har i alla fall fått en sådan "gåva" efter överensstämmelse. Men säkert kommer ingen att argumentera med det faktum att blåmärkena under ögonen - detta är en väsentlig estetisk nackdel för en kvinna som det är nödvändigt att kämpa, och helst inte med hjälp av korrigerande kosmetika. Men innan du börjar leta efter läkningstekniker, bör du ta reda på orsakerna till blåmärkena under ögonen.

Orsaker till blåmärken under ögonen

I början kommer vi att överväga de "ofarliga" orsakerna till blåmärken och påsar under ögonen, vars eliminering inte kommer att uppvisa särskilda svårigheter och kan utföras självständigt. Så det kan vara följande faktorer:

  1. Stress, emotionell överbelastning - kan leda till misslyckande av utsläpp av toxiner från kroppen, vilket medför att cirkulationssystemets funktion också störs.
  2. Brist på sömn - som en följd av långvarig störning av normal sömn och vila blir huden blekare, och därför blir blodkärlen under ögonen, där huden är tunnare, mer uttalad.
  3. Brist på C-vitamin , nödvändigt för normal kapillärfunktion.
  4. Rökning - orsakar vasokonstriktion, vilket förvärrar hudens anrikning med syre, vilket resulterar i dess blåaktig nyans.

En av de vanliga orsakerna till permanenta blåmärken under ögonen är funktioner i ansiktsstrukturen som överförs genetiskt. Namnlösa: Detta beror på den för tunna huden på de nedre ögonlocken och den nära passagen av kapillärer och blodkärl som förekommer genom ögonen och skapar en blå under ögonen.

Orsaker till allvarliga blåmärken under ögonen

Uttryckta, för märkbara blåmärken under ögonen, som inte är relaterade till ovanstående faktorer, kan indikera olika sjukdomar, inklusive allvarliga:

  1. Järnbristanemi - med denna sjukdom blir huden ljus, torr, tunn. Därför finns det blåmärken under ögonen.
  2. Kroniska njurspatologier är en vanlig orsak till utseendet på svarta blåmärken under ögonen. Detta beror på det faktum att vid störningar i njurefunktionen finns svullnad, inklusive i ögonområdet. Och på grund av ackumulering av subkutan vätska, förvärvar huden en mörkaktig nyans.
  3. Kardiovaskulärsystemets patologier är också en vanlig orsak till blåsans utseende under ögonen, vilket i de flesta fall är förknippat med utvidgningen av kärlen, vilket blir mer märkbart under huden.
  4. Leversjukdomar - Överträdelser i levern orsakar som regel utseendet på gulaktiga blåmärken. Detta beror på det faktum att utsöndringen av toxiner och toxiner är en följd av patologiska processer i levern. Som ett resultat förändras hudens skugga, blodcirkulationen störs.
  5. Allergiska reaktioner i kroppen är också en möjlig orsak till blåmärken under ögonen, ibland med en röd nyans. En sådan reaktion kan förekomma på livsmedelsprodukter, läkemedel, damm, växter, djurhår etc.
  6. Störning av hudpigmentering - med känslig hud på grund av till exempel långvarig exponering för UV-strålar, kan mörka cirklar under ögonen uppträda.

Hur bli av med mörka ringar under ögonen?

För att säkerställa att mörkningen av huden under ögonen inte är ett tecken på allvarliga patologier, och för att ta reda på orsaken till deras utseende, bör du besöka en läkare och skicka diagnos av organismen. Först efter detta kan specialisten ordinera lämplig behandling, vilket eliminerar grunden till denna brist. Om problemet inte är relaterat till patologier är det vanligtvis möjligt att lösa det med hjälp av fullstöd och kosmetiska procedurer, inklusive hembehandlingar.