Skelett är en sport för våghalsar

Den moderna sporten av skelett ingår i OS-programmet och i vår tid fortsätter att utvecklas aktivt. Han är i idrottarens nedstigning från isbågen som ligger på släden. Det viktigaste i spelet är fartens hastighet, vinnaren är den snabbaste.

Vad är ett skelett i sport?

Officiella skelettävlingar har hållits inte så länge sedan. Nordamerikanska indianer i mitten av artonhundratalet öppnade farliga nedgångar från Alperna. Ytterligare skridskor utvecklades enligt följande:

Man tror att skelett är en farlig sport. Acceleration till hög hastighet leder ibland till obehagliga konsekvenser. Därför är speciella spår i form av en ränn formgiven för att göra det svårare för en idrottsman att vända sig. Skidåkarnas vikt får inte överstiga dessa gränser:

Idrottare kan öka vikt med hjälp av ballaster, men vissa tror att de stör bekväm skridskoåkning. En person i en släde behöver snabbt hämta en hastighet på mer än 100 km / h, och starka skillnader påverkar utfallet av åtgärden. I den första halvan av spåret blir idrottaren snabb, resten av tiden försöker behålla den och hålla balansen. Segern är belönad på grundval av flera rader av udda nummer.

Skelett och bobsled - skillnad

Två helt olika typer av sportbobsled och skelett är desamma i följande: de är övervakade av en organisation och för dem är ett spår utarbetat. Olympiska discipliner är liknande i stil, idrottare rider en släde, annars är de väldigt olika. Skelettens sport har sina egna egenskaper.

 1. Slädesdesign ser ut som ett skelett, därav namnet. En platt ram är fäst på två skridskor, som glider längs rännan.
 2. Atleten, efter spridningen, lägger sig helt ner på släden och håller på handtagen, kontrollerar kroppen och benen.
 3. I tävlingen delas män och kvinnor. Kongresser driver två tävlingar på en dag och fyra i två.

Bobsleigh verkade mycket tidigare och kom först på listan över olympiska spelen. Deras namn fick de från släden utseende, med form av en böna. Han har sina egna regler, som inte liknar skelettet.

 1. Släden ser ut som en avlång oval som monteras på chassit. De har speciella platser för besättningen, där de hoppar upp i proportion till accelerationen. Kontrollen sker med framaxeln.
 2. I tävlingen deltar antingen ett par eller fyra personer.
 3. Varje tävling representerar fyra raser, och det lag som totalt sett får mindre tid vunnit.

Vad är skillnaden mellan kälkning och skelett?

Aktiva vintersporter , som skelett och luge har också många skillnader. Skelettreglerna presenterades ovan, men släde har också sina egna egenskaper.

 1. Idrottare faller på släden med fötterna framåt.
 2. Sledges är gjorda i form av en säng, med speciella skidor så att idrottarna kan behålla och hantera.
 3. När du går ner ser inte idrottsarenen vart han går och ändrar banan med hjälp av sin kropp.

Konkurrensreglerna är följande:

Vad är konkurrenterna i skelettet?

Slädar är det viktigaste attributet för denna sport. De görs så enkelt som möjligt jämfört med deras motsvarigheter från skidskytte eller bobsled. En platt ram gjord av plast eller trä är lätt och överstiger inte 22 kg. Officiella krav:

Varje modell väljs individuellt för olika typer av människor. Slädar till ett skelett är inte lätt sportutrustning och fortsättning av utrustning, för även för de mest obetydliga tävlingar kommer idrottaren inte att gå på andras modeller. Deras längd måste nödvändigtvis motsvara personens höjd och handtaget är i den mest lämpliga positionen. För män rekommenderas att ta mer voluminösa alternativ, för bekvämlighet när du rider.

Skelett - ledning

Allmän utrustning för skelettet innebär inte styrning. Släden är helt obevekliga och idrottaren måste byta banan med hjälp av improviserade medel. Du kan göra detta på flera sätt, det viktigaste är att korrekt fördela kroppsvikt:

Hastighet i skelettet

Varje tävlande vill slå rekordet av Alexander Tretyakov, som accelererade på 146,4 km / h. Skelettets genomsnittliga hastighet är nu ca 110 km / h, men de som utför på världs- och olympisk nivå överträffar nästan alltid det. Det finns ingen gräns för perfektion och tusentals idrottare försöker övervinna Alexander och vid detta tillfälle anordnas även masskonkurrenser med träningselement.

Outfit för skelett

Kläder för denna sport är inte för olika. Reglerna för förvärvet har inte fastställts, så idrottaren väljer vad som är bekvämt och säkert för honom.

 1. Kostymen är en superflammande aerodynamisk coverall som värms bra, men är inte heller försumbar.
 2. Speciellt skor för skelett är hård och hållbar. Den har spikar för att justera varv och bromsning.
 3. Kompakt hjälm för skelett, med speciellt hakskydd.