Hur man behandlar rosa beröva?

En litet studerad sjukdom, som kallas pitiriasis eller rosa zigzira, kräver i allmänhet inte speciell terapi. Det är uppenbart att kroppens immunförsvar med de typiska formerna av denna patologi klarar sig självständigt i 1-6 månader. Men om sjukdomen är komplicerad av bifogad bakterieinfektion, suppuration, är det viktigt att fastställa hur man behandlar rosa beröva på ett komplicerat sätt. Eftersom det terapeutiska systemet ofta innehåller potenta antibiotika och kortikosteroider , bör endast en hudläkare utveckla en behandlingsplan.


Är det nödvändigt att behandla en typisk rosa lava?

De flesta hudläkare är överens om att okomplicerad pityriasis inte kräver speciell konservativ behandling. För att förhindra konsekvenser och påskynda återhämtningen rekommenderar läkare att följa enkla tips om hur man behandlar rosa berövar hemma:

  1. Tvätta bara i duschen, ta inte ett badkar. Det är önskvärt att genomföra vattenprocedurer så sällan som möjligt.
  2. Använd mjuka, bättre naturliga hygienprodukter som inte irriterar huden.
  3. Överhett inte kroppen.
  4. Undvik långvarig exponering för svett på epidermis.
  5. Begränsa exponeringen för direkta ultravioletta strålar.
  6. Irriterar inte huden mekaniskt (hårdull, kamning, gnugga med en handduk).
  7. Använd bara kläder från naturtyger, förutom ull.
  8. Följ kosten.

När det gäller näring med rosa berövas, finns det inga speciella begränsningar i kosten. Vi måste bara ge upp produkter som kan orsaka allergiska reaktioner och försämring av immunsystemet:

Vissa patienter undrar om det är möjligt att behandla rosa lavar med jod och andra antiseptiska lösningar på basis av alkohol. Dermatologer rekommenderas starkt att inte behandla huden med dessa läkemedel eller med läkemedel som innehåller liknande aggressiva ingredienser, särskilt tjära och svavel. Deras användning kan bara förvärra och komplicera förloppet av pityriasis.

Hur och hur kan jag behandla en rosa rosavskrivning med infektion?

Tunga former av att beröva Zhibera kräver användning av potenta systemiska och lokala droger, men endast en läkare kan ordinera dem.

Vad rekommenderas här för att behandla rosa beröva:

Ovanstående schema inkluderar ett antiviralt medel, ett antibiotikum, ett antihistaminläkemedel och en sorbent. På grund av detta förhindras både virus- och bakterieinfektioner, allergisk reaktion försvagas och toxiner elimineras effektivt från kroppen.

Dessutom krävs regelbunden lokal behandling av plack på huden.

Här, vilken salva att behandla rosa beröva:

Alla listade läkemedel innehåller steroidhormoner, några av dem är kombinerade medel med antibakteriella komponenter.

Det finns också lokala preparat baserade på zink - Lassarpasta (salicyl-zinksalva) och Tsindol (suspension).

En bra komplementär terapi kan vara läkemedel från traditionell medicin. Exempelvis bekämpar naturlig äppelcidervinäger, tinktur av celandine, äldre buljong, havtorn, makrill eller persikolja av kallpressning effektivt mot inflammation. Men manipulation är endast tillåten efter samråd med en hudläkare.