Celestial - användbara egenskaper

En av de mest populära medicinska växterna som används i fytoterapi är den kända och utbredda celandine , eller, som det också kallas, vårtan. De användbara egenskaperna hos denna opretentiösa och opretentiösa växt med gula blommor är kända länge, men idag är det baserat på tillverkningen av många mediciner. Tänk på vad är de helande egenskaperna hos celandine och från vilka sjukdomar den används i folkmedicin.

Sammansättning och medicinska egenskaper hos celandine

Sammansättningen av denna växt är ganska komplex, den innehåller: vitaminer A och C, karoten, organiska syror - äppel, citronsyra, bärnstenssyra och chelidon, essentiell olja, bitter, flavonoider, saponiner och alkaloider.

Den mest användbara celandinen nås under blomningsperioden (från mitten av maj till slutet av juni). Vid den här tiden kan du inte bara använda en nyskuren anläggning utan också skördas för vintern. De helande egenskaperna hos torkat celandine gräs kvarstår i tre år.

Så, celandine har följande användbara egenskaper:

Tillämpningar av celandine

I örtmedicin som används som bladen celandine, och rötterna, stammarna och blommorna i denna växt, liksom nypressad juice. Baserat på fräscha och torkade växter gör man dekokationer, infusioner, alkoholtinkturer, salvor. Använd celandine externt och internt för terapeutiska och förebyggande ändamål.

Renhet är effektiv när:

Användning av badet med celandine

Badet med celandine är mycket effektivt och används huvudsakligen för behandling av olika hudsjukdomar. Dessutom bidrar det till att normalisera metabolismen, har en lugnande, analgetisk och återställande effekt.

För att förbereda det ska du förbereda ett avkok: 100 g torr celandine häll 4 liter vatten, koka upp och låt det brygga i en timme. Därefter avta avkokningen och lägg till ett bad med 30-35 liter med en vattentemperatur på ca 40 ° C. Badets varaktighet är högst 10 minuter.

Skada för celandine och kontraindikationer till dess användning

Man bör komma ihåg att förutom användbara egenskaper har celandine kontraindikationer, och dessutom kan fördelarna orsaka allvarliga skador på kroppen. Som nämnts ovan innefattar den alkaloider. Dessa biologiskt aktiva substanser, som har den mest uttalade terapeutiska effekten, är också giftiga, så en överdos av läkemedel baserade på celandine kan leda till allvarlig förgiftning.

Dessutom är celandine kontraindicerat hos barn under 3 år med graviditet och amning, angina pectoris, epilepsi, hypotoni.