13 fiskar, från vilka det är bättre att hålla sig borta

Du kan inte ens föreställa dig hur fruktansvärda fiskar kan vara. Möt - de farligaste vattenmonsterna som bor på vår planet.

Det finns fisk vars tänder är skarpa, som ett rakblad, och de kan inte representera någon mindre fara för en person än till exempel en lejon eller en krokodil. Sådana monsterfiskar lever inte bara i djupet av havet, men också i sötvatten floder och sjöar, och även i grunda vatten. Därför bör du, när du kommer in i en okänd reservoar, särskilt någonstans i troperna, inte förlora din vaksamhet.

1. Fish Pack

Denna fisk kan nå en meter lång och väger ca 25 kg. Hennes tänder liknar den mänskliga formen, men om den här fisken biter på dig, verkar det inte för dig. Detta monster bor i Amazonas floder, men efter att ha tillåtit sportfiske efter denna art spred sig det i Nordamerika och Asiens vatten.

År 1994 registrerades två dödsfall bland fiskare i Nya Guinea. De hittades helt riddled med tänder, döden kom från blodförlust. Det var inte omedelbart känt vilket djur som attackerade männen, men som senare visade sig fisken packningen.

2. Elektrisk akne

Denna varelse, som liknar en blandning av orm och fisk, finns i Amazonas och floderna i Sydamerika och när fara eller byte utvecklas slår det sitt offer med en elektrisk ström på 600 volt. En sådan nivå är tillräckligt för att döda en person.

3. Atlantisk heady fisk

I utseende liknar denna fisk ett riktigt monster med en fruktansvärd uppsättning små och skarpa tänder. Vikten av den kan vara 30 kg, och längden på en fuktig fisk kan nå 2 meter. Monsteret lever i havet och döljer sig bland havets klippor.

Under attacken öppnar en stor fisk sin enorma mun och biter tänderna i offerets kropp. I munnen av en fisk kan passa en fotboll, som den kan svälja utan svårighet. Människan kan inte räddas från en sådan rovdjurs attack, det finns en fara även om den sväljs hela, eftersom magen, denna fruktansvärda fisk, är nästan längden på sin torso. Det har funnits fall när mänskliga rester hittades i dessa fiskar.

4. Fisk-tiger

En tigerfisk eller goliat är ett riktigt monster och en grym rovdjur bland invånarna i sötvattenreservoarer. Denna fisk kan nå en vikt på 50 kg, och stora skarpa tänder kan enkelt riva offeret mot strimlor. Det blodtörsta monster attackerar och äter djur som fångas i floden och kommer inte att överge attacken på personen. I grund och botten bor denna fisk i afrikanska vatten, särskilt i Kongofloden och Tanganjikasjön.

5. Havskatt Bagarius

Denna havskatt kallas även gunchfisk, som bor främst i floden Kali, som ligger mellan Indien och Nepal. Det här är en kannibal fisk, det är den främsta skyldige i försvinnandet av människor på floden. Vattnet på en havskatt kan nå upp till 140 kg, och det kan attackera även med en folkmassa.

Men människor själva skyller på att fisken är beroende av mänskligt kött, för att lokalbefolkningen, enligt de gamla tullarna, skickar de dödas halvtömda kropparna på sin sista resa efter alla indiska ritualer längs denna flod.

6. Lödstångens fisk

Fiskpaiara eller makrill-hydrolys slår helt enkelt gränserna för den mänskliga fantasin - det är en vampyrfisk, den verkliga graven av Dracula i bilden av en vatteninvånare. Monsteret växer till 1,5 meter långt och kan väga ca 14 kg. Längden av dess underhuggar kan nå 16 cm. Och det gäller sina egna fångar och känner till platsen för offerets inre organ. Därför kan en sorglös person som badar i Amazonas floder få en dödlig bit från denna skrämmande fisk. Hon sticker tydligt tänderna direkt i hjärtat eller lungan och dödar därmed sin byte en gång.

7. Fisksten

Vart eller fisksten är en av de mest giftiga fiskarna i världen. Denna havsfisk är en mästare av kamouflage bland korallrev. Hon förkläddar sig som en sten, stränker sig med sand från botten och väntar på sitt byte. Att äta denna fisk kan naturligtvis inte, men att döda - enkelt.

Eftersom den här fisken väldigt liknar sten och den lever mer i grundvatten, kan en person kliva på den, för vilken den kommer att få en dos av dödligt gift. Den mest fruktansvärda är att det inte finns någon motgift mot fiskstenens gift, och personen dör i fruktansvärd ångest, eftersom giften inte fungerar blixtsnabbt, men i flera timmar. Den här fisken är vanlig i Stilla havet och Indiska oceanen, liksom i Röda havets grundvatten, så våra turister har en riktig chans att träffa detta monster, till exempel på en populär semester i Sharm el Sheikh eller Hurghada.

8. Snakeheads fisk

Denna farliga köttätande fisk sågs först i Ryssland i floderna i Fjärran Östern och Primorye, liksom i Korea och Kina. Men idag kan snakeheads mötas i reservoar i andra länder. Han är inte pereborchiv i mat och äter alla levande invånare i floder, liksom amfibier. I genomsnitt kan fisken väga 10 kg, men det fanns individer som nådde 30 kg. Om en person biter en sådan fisk, kan det orsaka allvarlig skada.

9. Vandelia fisk

Denna fisk bor i Amazonas vatten och är hemskt för människor i sin storlek, det låter paradoxalt. Wandellia äter kött, och tack vare dess storlek (max 2,5 cm och 3 mm tjocklek) kan penetrera människokroppen genom urinledaren eller anusen och äta köttet från insidan, vilket ger sitt offer lidande och lidande. Denna fisk simmar på lukten av blod och urin, eftersom det är dess matkällor. Men lyckligtvis är sådana fall mycket sällsynta.

10. Piranha

En liten och fruktansvärd piranha har i sina arsenala trapeziusformade vassa tänder, vilket tillåter några sekunder att slita av köttstycken. Hennes tänder gräver i köttet lika lätt som en varm kniv skär oljan. Dessa fiskar når maximalt 30 cm, men de simmar och attackerar i förpackningar, och på mycket kort tid, till exempel från kokroppen, kvarstår endast ben. Om ett pack av dessa grynsamma och blodtörsta fiskar angriper en person, troligtvis kommer han inte att räddas.

11. Fisk-hedgehog

Denna fisk är berömd för att vara mycket giftig, i huden, tarmen och äggstockarna innehåller en kolossal mängd tetrodotoxin. Detta ämne, som faller i offerets kropp, påverkar hjärnan, orsakar förlamning och då döden. Därför är det bättre att inte äta denna fisk. Men i Japan är en delikatesse en maträtt som är framställd av fiskfugu, vilket är en slags fisk-hedgehog. Men de är utbildade av proffs som i många år har lärt sig att ordentligt skära fog så att gift inte förgiftar kött. Men utan erfarenhet, på en tallrik kan du ge personen döden med en fisk.

12. Pilothouse rampen

En stor sågtandram är farlig med sin långa näsa, på sidorna är skarpa som rakhyvelformade processer. Bara för att attackera en man en sju meter sting kommer inte, men han har en ökad känsla av territoriellt försvar och mycket dålig syn, så om en person befinner sig på fel ställe vid fel tidpunkt, så kommer rammen med all sin kraft att sätta in sågen och vända sitt offer till malet kött . Faren är också att detta flodmonster är perfekt kamouflerat och ibland kan det märkas för sent. Men denna art hotas av utrotning på grund av den mänskliga aktiviteten som är giftig.

13. Guas fisk

I jämförelse med fisken är alla andra företrädare helt enkelt småfiskar. Guasu är inte utan anledning kallad "Atlantiska gigantiska jätten", eftersom dess dimensioner är skrämmande. Denna fisk väger ca 450 kg och käften kan vara så lång som 5 m. Ett sådant prov, som en stor vit haj eller jätte havskatt, kan svälja en person helt i taget.