Skulpturer av Monaco

Det verkar som att ju mindre statens storlek är desto elegantare ser det ut i nykomlingens turister. Monaco har sin egen historia och en viss kontrast mot bakgrunden av sina grannar. En viss höjdpunkt lägger till det faktum att prinsessans skönhet kan lösas med stroke av sin seriösa höghetens penna. Till exempel beställdes eller köpte mer än hundra intressanta skulpturer från konstnärer runt om i världen och placerades inte någonstans, men på gatorna och i trädgårdarna i Monaco . Låt oss titta på några av dem närmare.

De mest intressanta monumenten i Monaco

  1. Metallkalotten smyckar mystiskt ingången till Oceanographic Museum sedan 1981, författaren var Emma Sigaldi. Hon var väldigt bra på att överföra plastik och rörlighet hos den enorma marina varelsen, han ser riktigt och levande ut. Bläckfisken lurar på en bergstopp och ger intrycket att det inte är värt att passera.
  2. Skulptur Mark Quinn "Planet", kanske tar populariteten av topplassen i topp tio ranking. För första gången i Monaco såg den ut i 2008 tillsammans med utställningen. Ett stort vitt monument (9,26 meter och 3,53 i höjd) orsakar varje storm av känslor och äkta intresse. Ett brinnande bronsbarn ligger i viloläge, körs med elegant lätthet, röra marken lite med en avslappnad hand. Statyn verkar vara i noll gravitation och ger betraktaren ett tillstånd av fred och fred.
  3. Den kända italienska skulptören Giacomo Manzù var en otroligt glad man. Förälskad i sin mus, gifte han sig snabbt med henne och bar hennes bild genom hela sin kreativitet. Hon var en vacker modell med det poetiska namnet Inge Schabel. Skulptur till sin ära Tebe i kostym - den bästa skapelsen av hennes man, konstnären, i enlighet med tanken speglar kärlek, ungdom och hängivenhet. Den är installerad nära teatern Princess Grace.
  4. 1 januari 1999, motsats till Furstendömet Monaco - Kasino de Monte-Carlo, huvudinkomstkällan - framträdde en ovanlig skulptur i form av en stor lins. Ett intressant projekt tillhör den indiska konstnären Anish Kapoor och bär det futuristiska namnet "Celestial Mirror". Lite senare planterades en liten vingård runt honom.
  5. Huvudstädernas befolkning är Monegasque - fans och fans av Formel 1-Grand Prix som äger rum på Monte Carlo-spåret och dess deltagare är i hjärtat och själen. 1 januari 2001 inrättades ett landmärke för den första vinnaren av Grand Prix of Formula 1 1929 i Monaco, William Grover vid Bugatti. Arbetet gjordes av den franska mästaren François Chevalier. Monegasques är vänliga till monumentet med namn.
  6. Brons för stjärnorna i Formel 1 ångrade inte någonsin. Två år senare, den 1 januari 2003, öppnades ett monument till en av de mest betitlade racarna Juan-Manuel Fangio och hans höghastighets Mercedes-Benz W196R. Författaren var den kända katalanska skulptören Joakim Sabate.
  7. Monaco har sin egen kyrka , innesluten i tusenårig historia och legender, byggd till ära för patronen av prinsarna i Devotas land. Flickan, född korsikanska, i kristendomen 3: e århundradet, för vilken hon dog i ångest. Hennes kropp transporterades i hemlighet till fastlandet när en vit duva pekade vägen till resande. 1996, nära kyrkan i sig, uppfördes ett monument till Devote i en båt med en duva - fransmannen Cyril de La Patelers arbete.
  8. Mittemot kommunen Monaco organiserade de lokala myndigheterna vårt svar på Hollywood - The Alley of Football Stars. Varje år arrangerar VM-sportbolaget, som har sitt huvudkontor i Monaco, internetröstning i två riktningar: "Football Legend" och "The World's Best Footballer". Vinnarna lämnar sina fotspår på köpcentret. Folk kallade projektet "Golden Leg".

Skulpturer i Monaco är ofta poetiska eller intressanta namn, som "Lovers in the park", "Fist", "Heroic Cavalry", "Dragon", "Loving Cow" och många andra. Du behöver bara se den en gång.