Är graviditet möjlig med menstruation?

En av de mest tillförlitliga tecknen på graviditet är frånvaro av menstruation. Men det händer också att uppfattningen har inträffat och graviditetstestet visar ett positivt resultat och menstruationen fortsätter att gå. Vi kommer att försöka svara på följande frågor: Är graviditet möjlig med menstruation och kan fertilisering ske med oskyddad samlag under menstruationen?

Vad är sannolikheten för graviditet under menstruationen?

Om graviditeten har inträffat, och kvinnan fortsätter att markera förekomsten av blodig urladdning från könsorganet, bör detta betraktas som en patologisk blödning, snarare än menstruation. Från den vanliga menstruationen kännetecknas den av följande tecken: fördelningen är mer knapp, kan ha en mörk eller svart färg och varar i några dagar. Dessa spotting kan vara ett symptom på ett hot om abort eller endometrios i livmodern. Riklig blödning med blodproppar kan prata om spontan abort.

Graviditet genom menstruation kan ha samma symptom som vid menstruationstopp: en ökning av basaltemperaturen över 37 ° C, snabb urinering, symptom på tidig toxik ( illamående , kräkningar, svaghet, illamående, trötthet, sömnighet, irritabilitet) , svullnad och smärtsam känsla i bröstkörtlarna. Graviditetens diagnos på månadens bakgrund kan bekräfta graviditetstestet och det positiva resultatet, bestämningen av ökningen av livmoderns storlek under gynekologisk undersökning (utförd av en specialist) och detektering av fetalt ägg i ultraljudstudien.

Uppkomsten av graviditet under menstruation

Många gifta par föredrar en kalendermetod eller avbryts samlag som ett preventivmedel. Med en vanlig menstruationscykel, som varar 28 dagar, kan den här metoden fungera, eftersom ägglossningen i det här fallet inträffar på cykeln 12-16 dagar. I det fall då menstruationscykeln är oregelbunden och okänd, när ägglossningen inträffar är graviditet under menstruation möjlig, men risken är extremt minimal.

Graviditet på den första eller sista menstruationsdagen kan inträffa om menstruationscykeln varar 22-24 dagar och blodig urladdning varar 7-8 dagar och den första och sista dagen är de extremt mager. I sådana fall kan ägglossningen inträffa i början eller slutet av menstruationen. Därför ska du inte använda kalendermetoden som ett preventivmedel om du inte planerar graviditet. Du kan också säga om graviditet är möjlig efter menstruation, eftersom de första 2 dagarna efter menstruationsblödning och några före deras början anses vara säkra för befruktning.

Graviditet med spiral och månad

Jag skulle vilja säga mer om sådan nonsens som möjligheten att bli gravid med en intrauterin enhet. Detta kan hända om spiralen är inställd felaktigt eller tappade ur livmoderhalsen. Dessutom, med en graviditet som uppstår, kan en kvinna markera hennes blodiga urladdning på dagarna med rätt menstruation och ta dem för normal menstruation. Således kan även denna preventivmetod inte betraktas som 100% pålitlig.

Så, baserat på ovanstående, kan ingen dag i en kvinnas menstruationscykel betraktas som säker för hundra procent, även för dem vars cykel är regelbunden. Trots allt kan cykeltiden och tiden för ägglossning påverkas av faktorer som: klimatförändringar, stress, överdriven fysisk ansträngning. Om en kvinna observerar en förändring i menstruationsblödningens art kan du misstänka att du har graviditet och diagnostiserar. I sådana fall, med ett månatligt test, anges graviditet.