Är det ont att ha analsex?

Många par, som vill diversifiera sitt intima liv, börjar experimentera i sängen. På grund av detta finns det många frågor om olika former, tekniker och förnimmelser. Ett av de mest relevanta ämnena - är det ont att ha analsex och hur man förbereder sig för sådan intimitet. Idag finns det många forum på Internet som är dedikerade till den här frågan, så det är värt att titta på det i detalj.

Varför gör det ont för att ha analsex?

Någon intim affinitet, oavsett om det är vaginalt eller analsex, kräver förberedelse. Först och främst handlar det om det psykologiska humöret. Båda parter måste vara redo för sexuella experiment, och allt bör noggrant övervägas. För att förstå varför det gör ont under analsex, bör du fråga opinionen från personer som övar sådant samlag. Nästan enhälligt säger de att smärta bara kan uppstå på grund av oerfarenhet och otillräcklig träning. Om du överensstämmer med alla regler i den förberedande perioden och processen själv, då kan man i de första etapperna känna sig, bara ett litet obehag som snabbt passerar. Många klagar på att det gör ont att gå på toaletten efter analsex. Experter säger att skulden för de skarpa rörelserna hos partnern, vilket leder till skador.

Förberedelser för analsex

Många kvinnor bekräftar att de har försökt analsex för första gången, de skadades, men i framtiden, med hänsyn till alla misstag, kände de inte något obehag.

Viktiga regler:

  1. Det rekommenderas att köpa ett speciellt smörjmedel i förväg, vilket finns i ett apotek eller en intim butik. Detta verktyg hjälper till att minska smärta, förbättra glid och minska risken för skador. Det rekommenderas inte att byta smörjmedel med en vanlig kräm eller smör.
  2. Några timmar före närheten är det värt att göra en enema för att rensa tarmarna.
  3. Du kan också använda kondomer, som också har smörjmedel.
  4. Före processen är det nödvändigt att utveckla en analöppning. För att göra detta, applicera fett och massera det.