25 armbandsur som visar inte bara tiden

Att bestämma en persons status är lätt: det är nog att utvärdera hans armbandsur. Men det finns tillbehör som inte bara berättar om statusen, men hela inre världen är vänd inuti.

En gång före mänskligheten var det en svår uppgift: hur man skapar en kompakt mekanism som skulle berätta exakt tiden för sin ägare. Nu är vi vana vid lyxen av den exakta tiden. Den är synkroniserad på våra klockor via Internet med atomur, vilket inte tillåter fel även om några sekunder om året. Men även denna lyx finns ett alternativ - originalitet. Se hur ovanligt klockan kan vara.

1. Wrist planetarium - en klocka i form av ett solsystem

Om du gillar att besöka ett planetarium, och tid, som alltid, räcker inte, du kommer att uppskatta denna klocka. De är inte bara ovanliga och vackra. Titta på dem förstår du att universum är oändligt och det finns ingenstans att skynda och det finns inget behov.

2. Armbandsur Abacus från Erich Lacher Watch Factory

Dessa armbandsur "boll" klockor är utformade för dem som har en solid hand. Figurer, pilar och andra kända tidsindikatorer ersätter bollen fritt rullande inuti ratten. För att veta timmen och minuten måste du böja din arm och ge den en vågrät position. Vid denna tidpunkt lockar den inbyggda magneten bollen till urtaget som motsvarar den aktuella tiden på den traditionella ratten.

3. Armbandsur i form av en skalle

Denna klocka i stil med "svart" humor kommer säkert att gilla riktiga cyklister. Dessutom kan du långsamt filosofera och titta på hur växlarna roterar i ögonkontakterna på skalle.

4. Minimalistisk armbandsur OZO Watch av Anton Repponen

En minimalistisk klocka från New York-designer Anton Ripponin. Även om de var ett koncept, var de markerade i tävlingen av idéer från Red Dot Award. Timmar och minuter är "skilda" av två små rattar inuti huvuddelen. För "läsning" av data finns en timglasikon som ligger i mitten.

5. "Flödande" armbandsur uppkallad efter Salvador Dali

Den här klockan är förstås en amatör. De skapades som den berömda flytande klockan av en stor konstnär. Tanken är inte ny, men i alla fall kan de inte neka originalitet.

6. Se "runt om i världen"

En minimalistisk klocka med en icke-digital ratt hjälper dig att inte gå vilse i tid, påminna dig om din semester och kommer att fråga dig vilken tid det tar att resa utomlands. Pilens utformning, gjord i form av världsberömda landmärken, korrelerar med tiden i ett eller annat land.

7. Armbandsur-bibmox

Dessa klockor är helt enkelt genomträngda av estetiken från 90-talet av förra seklet. Men de som inte kommer ihåg vad audiokassetten ser ut ser knappast förstå detta.

8. Armbandsur fatalist

"Kom ihåg, du kommer att dö," - den här klockan är noga påminner om sin ägare. Kanske är det här ett bra sätt att lära sig att uppskatta livet och göra rätt beslut.

9. Armbandsur "Second of Happiness"

Enligt skaparna av dessa klockor, för en persons lycka behöver inte alls mycket behövas. Till exempel, en klocka med ögon, där eleverna visar tid: en minut, en annan - timmar.

10. MB & F Thunderbolt Watch

Som grund för designen av dessa klockor tog designern Maximilian Büsser mock-up av flygplanssturbiner i mitten av förra seklet. En turbin visar tiden och den andra - växtklockans nivå. Mycket ovanlig lösning.

11. Hours i en halv miljon dollar

Den mest ovanliga klockan i världen på grund av den lätta dekorativa designen av klockan. Det avbildar scenen för att mata titmouses av sina kycklingar i boet. Men det mest intressanta är när du börjar slå gong. Landskapet kommer till liv och en liten prestation spelas ut. På "back" -planet ser du ett riktigt vattenfall. Genom det transparenta bakstycket kan du se hammarna som slår på gong. Det schweiziska företaget producerade endast 18 sådana exemplar.

12. Urwerk U-110 Torpedo Watch

Detta varumärke är känt för det faktum att det i grunden inte vill använda pilar. Försök med första gången att räkna ut hur man bestämmer tiden på dessa klockor? Kuben visar tiden, och kubens position i förhållande till den halvcirkelformiga skalan är minuter. Processen är helt enkelt hypnotiserande: kupens ögon väntar med otrevligt intresse.

13. timmar för bilister

Detta är en av de mest framgångsrika lösningarna för dem som spenderar de flesta av sina liv på ratten. Precis som Mercedes-klockan är dialen med tydligt skilda kontrastpilar placerade så att du en stund kan se utan att ta bort handen från ratten.

14. Faktureringstimmar

Dessa texturerade klockor är mycket trevliga att ta på. De roteras inte med pilar (även om någon är förvånad över det här nu), men diskar med siffror. Allt är enkelt - timmar, minuter, sekunder. Det lilla fönstret till höger nedan visar dagen nu eller natten, eller snarare, den första halvan av dagen eller den andra.

15. Piratklockor

Skaparna av Bi-Axial Black Pearl-klockorna försökte träffa flera trender samtidigt - det här är pirattemat för förra säsongen och den allmänna passionen för stim-punk och en önskan att allt inte är som människor.

16. Laconisk klocka

Men här är tvärtom allt väldigt snyggt och lakoniskt. Om bara mekanismen är stängd och figurerna tas bort ...

17. Devon Works Träning 1 klocka

De mest underliga och ändå dynamiska klockorna skapades av flygplansbyggare. Tidsindikatorer kartläggs på de tunnaste banden, som hamnar och viks in i en komplex bild av tiden.

18. Titta på Nuvati

Dessa klockor är de första i världen, som innehåller äkta mån- och martianstenar tillsammans med 70 diamanter som flyter fritt inuti klockan.

Som tillverkaren försäkrar, är stenarna från andra planeter garanterade autentiska. De har rest långt och reser genom rymden till jorden.

19. LED klocka 720p

Denna LED-klocka med en futuristisk design som gör det möjligt för användare att skjuta videor och foton med den exakta upplösningen, samt spela in ljudfiler. Klockan är utrustad med 4 GB minne och kan fungera på grundval av operativsystemet Windows 7, Vista eller XP.

20. Se "Jag kommer ändå att vara sen"

Kvarts klocka "Jag blir sen ändå" är gjord i vintage stil (den här stilen föredras mestadels av ungdomar). Dessa ursprungliga klockor kallas också "älsklingsklockor", eftersom "älskare inte tittar på klockor". Ja, och det är verkligen här att observera.

21. Watch-cricket

Designer Ori Takemura bestämde sig för att göra en klocka där du kan titta på "crickets" istället för pilar. Det här är en ganska vacker syn, men inte alltid förståelig.

22. Se tidigare nuvarande framtid

Klockans namn översätts bokstavligen som "Tidigare-Framtid". Väskan är gjord av rostfritt stål. Om du är vaken är det redan i det förflutna, du lämnar huset i nuet och du är på väg framåt.

23. Titta på GRO

Tre nyanser av färg som rör sig, och två prickar istället för pilar - ett kännetecken för dessa klockor. Är det konstigt? Helt!

24. Klockan av riddarna i rundabordet

Klockan är gjord i stil med riddarna i rundabordet. På ratten är det 12 riddare hällda av guld. Ett klockväska är tillverkat av samma metall. Remmen är gjord av krokodilläder med guldlås. Festen av detta verkliga konstverk är 88 stycken.

25. Se Nava

Vid första anblicken kan du bli förbryllad av hur du hittar tid på Nava Ora Unica, men det är faktiskt ganska enkelt. Baren, som ligger närmare mitten, visar klockan och baren nära kanten visar minuter. Mycket original.