Gardiner i ett barnrum för en tjej

Att göra ett barns rum , särskilt en tjej, är en viktig uppgift för föräldrarna. Det är nödvändigt att försöka från den tidigaste ålderen att utveckla i dottern en god smak och inre harmoni. Och gardiner för detta är viktiga inte mindre än alla andra föremål för inredning av sin lilla värld.

Aspekter av att välja gardiner i ett barnrum för en tjej

Det finns många urvalskriterier, inklusive längd, färg, form, vävnadsdensitet. Dessutom bör gardinens utformning gradvis förändras när barnet växer upp. Självklart är uppgiften för föräldrar inte lätt. Men om allt i ordning.

Så, vad gäller färgen för gardinerna i tjejens rum, om det är ungefär 0-3 år, måste du ta hänsyn till barnens dåliga känslighet för blandade färger. Gardiner av ljustoner med en eller flera primära färger - grön, rosa, gul, blå - kommer att göra. Valet kommer till stor del att bero på världens sida, där rummets fönster går.

Nu om gardinens längd: det är att föredra att välja korta gardiner för den lilla tjejen och långa gardiner i golvet för att lämna en mer vuxen period när hon inte längre kommer ihåg att rida på gardinerna. Ett exempel på vackra och eleganta förkortade gardiner i ett barnrum för en tjej är romerska .

En annan form av gardiner - direkt hängande i form av en och två trasor. Det är lämpligt att använda i barnrummet gardinerna som består av två paneler - de är bekvämare drivna och flyttas. Mellan duken av tjocka gardiner kan du placera en lufttull som täcker från solen på dagtid.

Förresten, tätheten av gardiner - för en tjej som passar för en ganska tät, men med lätta och mjuka tyger. Att använda moderna tyger hjälper till att mjuka linjerna i rummet, romantisera det.

Krav på gardiner för barnrum

När du väljer gardiner, var noga med att följa följande krav:

  1. Praktiskhet. Gardiner bör utföra sina uppgifter bra, utan att bli en dammsamlare på grund av att det finns många krusiduller och draperier. Personen är lakonisk, desto lättare är det att ta hand om dem.
  2. Ekologisk kompatibilitet. Materialen för sömnad gardiner bör vara så naturliga som möjligt - bomull, linne, siden. De är säkra för hälsan, förutom elektrifierar de inte.
  3. Säkerhet. Om barnet är litet, behöver du inte dekorera gardinerna med extra tillbehör i form av bågar, pärlor, konstgjorda blommor, fransar etc. Barnet kan svälja små delar eller bli intrasslade i band och andra hängande element.
  4. Skydd mot solen. Det är viktigt att försäkra barnet om alla förutsättningar för en sund sömn, för på dagen kommer solen att skugga så mycket som möjligt. Du kan använda för detta ändamål, täta skenor som romersk och rulla, liksom täta draperier i kombination med lättare tulle.
  5. Harmonisk kombination med resten av rummet. Det är viktigt i en ömt barndom att visa barnet reglerna för att kombinera färger för att införa en god smak, vilket är användbar för henne i framtiden.

Idéer för design av gardiner för ett barnrum för flickor

När frågan om det specifika valet av gardiner för en tjej blir, är det nödvändigt att förlita sig först och främst på hennes ålder. Så bör gardinerna i barnrummet för en nyfött tjej och flickor under 5-7 år vara lugna men inte för bleka nyanser. Stora ljusa ritningar är godtagbara, men designen av rummet borde vara så enkelt som möjligt, utan att "skämma" och skrika upplopp av färger och utskrifter.

Gardiner i barnrummet för en tonårsflicka på 7-12 år kan vara mer komplexa, flerskiktiga, med massor av detaljer - lambrequins, frills, smycken och tryck. Det är viktigt i denna ålder att låta dottern delta aktivt i att välja gardiner och dekorera rummet, utan att glömma att försiktigt styra henne i rätt riktning.