Skidort i Sochi

Krasnodar-regionen lockar turister inte bara på sommaren för att koppla av på stränderna vid Svarta havets kust. På vintern väntar de på det bästa i Rysslands skidort Sochi . Han tack vare de olympiska spelen, som hölls i februari 2014, fick ett mycket stort tryck på att förbättra servicen, som naturligtvis ökade hans intresse.

Om du planerar att spendera din semester i en skidort i Sochi Krasnaya Polyana, måste du veta att den är uppdelad i flera oberoende komplex: Alpika Service, Laura (eller Gazprom), Gornaya Karusel och Rosa Khutor. Därför, när du väljer var du ska åka skidor måste du först veta vad exakt varje av dem erbjuder.

Alpika Service

Den äldsta semesteranläggningen. Den består av 18 stig, med en total längd på 29 km. Endast 10 km av dem är tillverkade av specialutrustning, resten är freeride. Det finns inga extrema nedgångar (svarta) här, men de flesta av dem är lämpliga för erfarna skidåkare. Bara en av de gröna spåren (endast 300 m) är utformad för att undervisa nybörjare.

Laura

Spåren i detta komplex ligger på sluttningarna av Psekhako Mountain, vars totala längd är bara cirka 15 km. De är mest lämpade för skidåkning nybörjare och rekreation med barn. Ett inslag i komplexet Laura är möjligheten att göra kvälls- och nattskidor, en snabbkabel och en uppvärmd utomhuspool.

Bergkarusell

Detta är det största komplexet och det enda som motsvarar den höga olympiska nivån på utvecklingen av spåren. Backar har en annan svårighet, för att lyfta på vilka det finns 28 kabelbanor (gondol, stol och bogsering). Du kan åka skridskor här fram till mitten av juni. Detta är möjligt på grund av att spåren i detta komplex ligger ovanför de andra.

Rosa Khutor

Det nyaste komplexet i skidorten i Sochi är Rosa Khutor. Byggdes speciellt för de olympiska spelen 2014. Tack vare platsen på den kaukasiska åsens norra sluttningar och närheten till Svarta havet, är det högkvalitativt snöskydd som förblir färsk under längre tid.

Det finns 4 hissar på den, som tjänar 16 spår, olika svårighetsgrader: svart och rött - 4 stycken, blå - 6 st, grön - 2 st.

Rosa Khutor-komplexet är inte helt färdigt, men nya vägar och hissar byggs därför aktivt på sitt territorium.

Skidort hotell, Sochi

Sedan i 2014, under de olympiska spelen, var det nödvändigt att rymma många gäster, då ett stort antal välutrustade hotell och hotell byggdes. För personer som kommer att åka på skidorterna i Sochi finns det flera alternativ för platsen:

  1. I Sochi eller Adler. Detta är möjligt tack vare det faktum att mellan städerna och orten under hela dagen (från 7 till 23 timmar) körs ett snabbt el-tåg "Swallow". Resan tar bara 40 minuter. Och från hotellet i Adler finns det en bekväm minibuss.
  2. Hotell i byn Krasnaya Polyana. "Vitryssland", "Angelo", "Villa Deja vu".
  3. Direkt i komplexet. Var och en av dem har sina egna ledare:
  4. Rosa Khutor - Golden Tulip Rosa Khutor, Heliopark Freestyle, Mercure Hotel Rosa Khutor, Radisson Hotel Rosa Khutor;
  5. Rockcarousel - «Rixos Krasnaya Polyana Hote», «Gala-Alpik», «Gorki Grand»;
  6. Alpika Service - "Bergens Melodi".
Fler platser finns i byn Esto-Sadok (nära Gornaya Karusel-komplexet). Dessa är "Vertikal", "Gala Plaza", "Aibga", "Grand Hotel Polyana".