Varför sover inte ett barn på natten?

Anledningen till varför ett barn ofta vaknar eller inte sover på natten kan vara många. Självklart, om vi anser det vanligaste, så vet många att det första är tänderna. I vissa barn förefaller de utan obehag, medan andra har ett problem som orsakar mycket problem.

Vilka andra skäl finns det?

När du frågas varför ett nyfött barn inte sover på natten kan det finnas flera svar:

Det här är de främsta anledningarna till att till exempel, en månadig baby sover inte på natten, krävande uppmärksamhet. Och om den första orsaken får föräldrarna bara att vänta på att magen slutar att skada krummens tillstånd på olika sätt från uppblåsthet och kolik, kan de andra orsakerna lätt elimineras genom att korrigera barnets regim och näring. Dessutom glöm inte tystnaden, vilket är nödvändigt för en smula för tyst sömn.

Om vi ​​betraktar problemet med varför ett ettårigt barn inte sover på natten, kommer de psyko-emotionella faktorerna i framkant:

  1. Önsk att sova med föräldrar om barnet var van vid detta .
  2. Detta är en mycket vanlig situation, och det sker så snart ett barn vaknar i sin spjälsäng. Inte van vid att sova separat känner han sin osäkerhet.

  3. Brist på aktiva spel, särskilt i friluft.
  4. Detta är en av anledningarna till att ett barn inte vill sova på natten, för en lång tid inte somnar eller vaknar för spel. Det är mycket viktigt för barn att gå mycket, lära sig världen runt dem och spendera sin energi och styrka.

  5. Emosionell chock.
  6. Nervsystemet hos ett barn vid denna ålder är fortfarande omogat. Att flytta, hemskvila, gäster som kommer, skrämma eller omvänt, glädjande överexcitation, kan leda till att barnet sover sällan i flera nätter.

Så, summering, jag vill notera att anledningarna till att ett barn inte sover på natten, att identifiera är inte svårt. Och om de inte är relaterade till hälsa, så eliminerar dem, kan du få en lugn och god sömn för alla familjemedlemmar.