Vara ett barn till en kruka - hur mycket att börja, hur snabbt lär du dig?

Denna fråga intresserar omtänksama föräldrar om sex månader av ett älskat barn. Vid denna tid börjar smulan sitta, och det börjar aktivt sitta på potten. Men är det här rätt sätt? Eller hur ska man lära barnen på ett sådant vuxenföretag på ett annat sätt? Svaren på dessa och andra lika viktiga frågor framhävs nedan.

Hur dags att lära ett barn till en kruka?

Många föräldrar är intresserade av detta, och ännu fler, farmödrar. När allt kommer omkring hävdar de att barn i nästan 3 månader gav sig att förstå att de vill skriva. Moms vill också att barnet ska lära sig allt tidigt, men inte allt är så lätt. På frågan om när man ska lära ett barn till en kruka finns det inget exakt svar. Här, som i de återstående utvecklingsstadierna, måste man se uteslutande på den lilla. Att använda barnet i potten bör börja när det finns en psykologisk och fysiologisk beredskap för detta. Samtidigt är några av dem redo för detta redan under året, och andra är för tidiga för det. Men bland barnläkare finns det en uppfattning att hjärnavdelningen, som kontrollerar excretionsprocesserna, utvecklas närmare 18 månader.

Hur snabbt brukar ett barn till en kruka?

Släktingarna bestämde att deras smulor hade vuxit, så det är dags att börja lära barnet i potten. Men det är där du ska börja lära dig att potten? - De är intresserade. Det kräver ett systematiskt tillvägagångssätt och en hel rad aktiviteter som säkerställer barnets framgångsrika undervisning i potten. De viktigaste kommer att övervägas ytterligare:

Hur man lär ett barn att be om en kruka?

En vacker barntoalett och en hack av trosor förvärvades, det är dags att starta inlärningsprocessen! Nedan är sätten att potta träning:

Hur lär man ett barn att sitta på en kruka?

Barn är stora repetitioner. De kopierar vuxna i allt. Om barnet, efter alla försök från vuxna, fortfarande motstår barnet, kan du agera annorlunda: låt den äldre bror, syster eller ens mor visa med exempel som du kan och borde sätta sig på detta ämne. Ofta börjar crumb att vara rädd för detta "undervattensdjur", börjar också vara vän med honom och barnets träning till potten är mer framgångsrik. Det är viktigt att välja ett lämpligt format föremål. Hålet får inte vara för stort för att kunna poppas där. Första gången du kan sitta smulor på en vuxen, stödja barnet under handtagen, om det behövs, så att han inte är rädd.

Det finns en modern bästsäljare om att undervisa ett barn till en kruka i 1 dag. Det kallas "vana vid en kruka i 1 dag". Författare Ezrin Nathan och Richard Fox försäkra sig om att ha läst boken, tiden som spenderas på träning kommer att ta från 4 till 24 timmar. Ett kapitel beskriver ett intressant sätt - du kan utnyttja hjälp av moderna leksaker, till exempel dockor som kan skriva. Du kan dricka en docka från en flaska och sedan plantera den på en kruka - och, oh, ett mirakel - det blir blött! Barnet är så genomsyrad av vad han har sett att han också försöker reproducera detta inom en snar framtid.

Hur lär man ett barn att koka i en kruka?

Peristalsis i tarmen aktiveras efter att ha ätit. Vid den här tiden vill barnen ofta sparka. Metoden att träna barnet till kruken säger att föräldrar borde plantera barnet precis efter huvudmåltiderna. Det är mycket viktigt att den lilla mannen är bekväm. Denna artikel ska vara lämplig för storleken för den, för att göra en stor sak, det kommer att behöva sitta en stund.

Hur lär man ett barn att skriva i en kruka?

Tekniken för pottträning, diskuterad nedan, är utformad i 7 dagar. Det uppfanns av British Gina Ford för barn på 1,5 år, när de redan kan förstå de enklaste instruktionerna. Här är det som består av:

  1. Den första dagen på morgonen avlägsnas en pampus från ungen och de planteras ofta under dagen. Ett barn kan transporteras bort med något intressant just nu, så att det inte finns någon önskan att hoppa över tiden.
  2. Den andra dagen fortsätter att fastställa färdigheten. Du måste vara försiktig, se upp för karapuz att inte spela och slå på potten i tid.
  3. På den tredje dagen borde du inte bära en blöja även för en promenad. Men före det måste du bjuda in smulan för att göra din verksamhet.
  4. Enligt tekniken på den fjärde dagen är många barn redo att fråga sig om de behöver gå på toaletten. Låt potten stå på en framträdande plats vid denna tidpunkt. Och efter en vecka måste den flyttas till ett annat rum, så att barnet förstår att du behöver hantera ditt behov inte mitt i rummet, men på en speciell plats.

Hur man lär ett barn att stå på en kruka på natten?

Den första etappen av resan är klar - om dagen gör karapuz sina affärer inte längre i trosor, men som vuxen frågar han när han behöver skriva. Det kommer nästa steg - hur ska man lära barnet till grytan på natten? Om barnet inte kan sova hela natten och vara torr, är det enda sättet att plantera natten. Först protesterar många barn, men så småningom blir de vana vid det och gör det praktiskt i halvvakt.

Mamma känner sin lilla bättre än andra och kommer att kunna anpassa sig. Du kan träna ett schema och plantera ett barn vid klockan 12 och sedan redan vid 6. Då ska en hiss avlägsnas och se om det finns tillräckligt med en hiss per natt. Om det finns misslyckanden och blunders - oroa dig inte och skölj inte smulorna. Därmed är hans kropp ännu inte helt mogen och kan inte ordentligt styra processerna.

Tränar för pottträning

Träningsbyxor är en mycket bra hjälp vid en tidpunkt då föräldrarna bestämde sig för att börja lära barnet i potten. Tröjor för pottträning sys så att de utanför har ett vattentätt lager, så soffor och mattor kommer att räddas. Och inuti är de som vanligt. Det är, om en crumb i dem kissa, känner då obehaget. Och det här är viktigt för att förverkliga varför du än borde be om att gå på toaletten. Det finns också engångsbyxor-blöjor för träning till potten. De absorberade snabbt allting. Men de är praktiska för att gå i första gången. Om en crumb begärdes kan de snabbt och bekvämt avlägsnas, vilket inte kan sägas om vanliga blöjor.

Barnet sitter inte på potten - vad ska jag göra?

Barnens toalett köptes, alla metoder har redan provats, men frågan ändras inte. Karapuz vägrar inte att gå in i den. I det här fallet är det redan nödvändigt att tillgripa inte helt traditionella medel. Hjälpen kommer tecknade undervisning till potten. En av tecknen, som består av flera serier, visar hur en björngunga, valp, gör det. De små djuren spelar, och sedan klä sig de och sätter sig ner för att fira sina affärer. Många barn är väldigt förtjust i en tecknad film om hump Pippu. Det finns en serie där Peppa lär George att gå för en kruka. På barnen fungerar denna metod felfritt, de lyssnar kopiera animerade karaktärer och är vana vid sin toalett.

Barnet slutade gå till kruken

Det händer ofta att vana vid potten blev kronad med framgång, barnet gjorde allting rätt och vägrar plötsligt att sitta ner på potten. Familjens panik, de kan inte förstå vad som hände med deras älskade barn, och hur man hanterar det problem som uppstått. Först måste du förstå den möjliga orsaken till detta beteende. Det kan vara:

Om orsaken identifieras ska den raderas så mycket som möjligt, vilket skapar bekväma förhållanden för barnet. Om orsaken inte kan uteslutas är det nödvändigt att ha tålamod, inte lägga på unga påtryckningar och inte fokusera på uppmärksamhetsproblemet. Potten bör gradvis erbjudas igen, gör inte det för aktivt. Om trots allt arbete kvarstår problemet, och barnets upprepade vana vid potten inte är möjligt, är det nödvändigt att gå till hjälp till läkaren.

Barnet vill inte gå på potten

Hos barn kan ovillighet att göra någonting gömma vanliga rädslor. Så här upplever släktingar när ett barn är rädd för en kruka - vad ska man göra? Här måste du försöka lista ut vad som kan orsaka rädsla. Här är några vanliga skäl:

Hur som helst, om barnet redan vet hur man ska prata, måste du prata med honom och försöka ta reda på orsaken till barndomsskräck, och försök sedan eliminera det genom att omge din son eller dotter med värme och kärlek. Barn ska få stöd från sina släktingar och veta att vuxna alltid hjälper och stöder vad som än händer. Endast på detta sätt är det möjligt att odla en hälsosam och glad karapuza, från vilken allt i livet kommer att erhållas.