Valnöt - användbara egenskaper

Valnöt har länge kallats "livets träd". Dess användbara egenskaper är kända över hela världen, som i nötterna är en stor mängd vitaminer, fetter och kväveämnen, och inte mogna frukter innehåller en stor mängd vitamin C.

Användbara egenskaper hos valnötter

Nutritionists säger att det är användbart för kroppen med dess fettsyror - olja och linolensyra. De är helt enkelt nödvändiga för förebyggande av ateroskleros. Proteinämnen i valnötter, bringa den närmare värdet av mejeriprodukter, kött och fisk. På grund av dess låga kolhydrathalt är denna produkt mycket värdefull för diabetiker. Olika enzymer och mineralsalter (kalium, fosfor, kalcium) som finns i valnöt, förbättrar blodbildning och metaboliska processer i kroppen.

Om du bestämmer dig för att följa en diet och gå ner i vikt, måste din diet innehålla valnötolja, som kommer att stödja immunitet, förse kroppen med mineraler och spårämnen. Oftast används den som ett medel för att bränna fetter och används för att sätta på sallader. För att gå ner i vikt är det nödvändigt att använda det regelbundet under månaden. Det är bäst att dricka smör på en matsked tre gånger om dagen. Vanligtvis görs det en halvtimme före måltiderna.

För bästa möjliga användning är valnötoljan av kallpressning. Det kan också användas som kroppsrengöring - Applicera olja på problemområden och massage.

Används i kosmetologi

1. För att stärka håret använd en mask med valnötolja, som också läggs till honung och ägg. För en sådan mask ta:

Alla noggrant blandade och jämnt applicerade på ytan av huvudet med massörrörelser, varefter de blåser håret med en varm handduk. Håll det i ungefär trettio minuter och skölj sedan noggrant. Denna mask förbättrar hårets näring - förbättrar hårbotten i blodet och de blir starka och friska.

Det är bättre att köpa olja på apotek eftersom råvaran för produktionen ska vara kvalitet och testad, för om det blir nötter kan det ha motsatt resultat.

2. Också valnötolja för mycket användbar hud i ansiktet, mjuknar det, fuktar och närnar. Det är särskilt effektivt för grova hudytor. Hans vackra föryngrande och toning effekt är känd under lång tid. Inflammad, irriterad och känslig hud blir frisk och smidig på grund av masker med jordnötssmör, eftersom det helt eliminerar många hudproblem.

3. I kosmetologi används valnötolja inte bara för att lindra inflammation, men också allergiska reaktioner. Det används också vid behandling av psoriasis, eksem, furunkulos och andra inflammatoriska sjukdomar, för vård av läpparna, förebyggande av rynkor, som ett medel för att förbättra hudfärgen.

4. Det finns också kontraindikationer för användningen av denna olja, den kan inte användas med erosiv gastrit, nedsatt surhet i magsaft eller magsår och duodenalsår. Gravida kvinnor rekommenderar inte att man använder valnötolja utan att ha råd med en läkare.

5. Med ett grönt valnötskal kan du färga håret i en kastanjfärg. Det är grundat på ett tillstånd av våld, i 15-20 minuter appliceras det på håret och skölj med vatten. Avkok av valnötblad sköljs med mörkt hår. Sättet att förbereda avkoket är enkelt - tre matskedar av krossade löv av en mutter häll i två liter vatten, värm, filtrera och skölj med det håret.

6. Gröna valnötter används för epilering, de skärs i halva och smutsar en del av kroppen för att avlägsna hår. Var försiktig så att du inte brinner. För 2-3 procedurer kan du uppnå önskad effekt.

Vi hoppas att vår artikel har gett dig uttömmande information om fördelarna med valnötter.

Vi önskar dig trevlig användning!