Willpower - hur man utvecklar och stärker?

Alla drömmar om att utveckla sin vilja, eftersom folk förstår att det i många avseenden bestämmer framtida liv: relationer med släktingar, framgång inom yrkesområden, ekonomiskt välbefinnande och hälsa. Det finns många sätt att hjälpa dem som vill veta hur man ska utveckla och stärka sin viljestyrka.

Varför behöver man viljestyrka?

Viljestyrka kan tolkas som förmågan att styra sina ansträngningar för att uppnå det nödvändiga resultatet i strid med ens personliga önskemål. En stark ande man med stor viljestyrka påverkas inte från utsidan. Han kringgås av sådana laster som alkoholism, tobaksrökning, narkotikamissbruk och beroende av dataspel. Det finns en åsikt som kommer att driva - det här är naturen, och karaktären måste tempereras. För att bli en förebild, för att vinna respekt och erkännande, och för att uppnå framgång i livet, måste du ofta "sticka på halsen till din egen sång".

Viljestyrka är en persons reaktion på en inre konflikt och hur han reagerar på en plötslig impuls eller lust och kommer att bero på graden av självkontroll. Nyare studier inom hjärnans arbete har visat att grå materia kan reagera på varje uppnådd erfarenhet och, beroende på den, kan den ändras, det kan till och med sägas vara "tempererad". Det är ju ju mer en person läser, desto lättare blir det, och om du ständigt jonglera kan du bättre utveckla koordinationen av rörelsen . Självkontroll är inget undantag från reglerna och börjar träna dig själv, du kan uppnå otroliga höjder i denna fråga.

Hur utvecklar och stärker mentala tankar?

  1. Lär dig dina svagheter . Du kan ge ett exempel på en alkoholist som inte förstår att han är sjuk. Medan han inte inser att han är beroende, kommer han inte att kunna bli av med den. Medvetenhet om vad som uppmanar en person att ge upp sig, tjänar som ett stöd och hjälper till att kringgå de "fällor" där viljestyrka ger sin position.
  2. Gör vad du vill ha minst . Endast latskap och egen svaghet hindrar människor från att klara vissa uppgifter. Det är nödvändigt att ge det en kamp, ​​att undertrycka med uthållighet. Det är inte förbjudet att motivera dig själv, till exempel att vilja gå ner i vikt, men inte vilja gå in för sport, du kan övertyga dig själv och motivera hur vackert på den uppdaterade siffran kommer att sitta en klänning, etc.
  3. Konsistens och integritet . Bra viljestyrka kan utvecklas endast under förutsättning att denna process blir kontinuerlig och permanent. Det skulle vara dumt att ordna en engångsutbildning och förvänta sig att gå ner i vikt på en dag. Men du behöver inte bara motivera dig själv, utan också att berömma för uthållighet, och också att behaga och njuta av det som ger nöje. Självdisciplin är oerhört viktigt vid utbildningen av viljestyrka.
  4. Självuttryck . Det är inte överflödigt att lära sig tekniken för korrekt andning, för att börja meditera eller läsa avfirmationer . I det senare fallet borde du säga något som: "Jag väljer ett nytt sätt att tänka på mig själv. Jag kan, jag kommer att lyckas, för jag förtjänar att vara vacker, framgångsrik, rik "etc.
  5. Stark önskan att bli bättre . En man skapar sina egna vanor och problem, som uppfyller sina egna behov. Men om han finner ett positivt och kvalitativt sätt att möta dessa behov, löses problemet.
  6. Ta inte hastiga beslut . Du kan ge dig själv en möjlighet att tänka, dra slutsatser. Det bästa sättet att hantera stress är distraktion, och när det gäller att öka din viljestyrka kan du göra detsamma, annars kan det vara uttömt.

Det är så att du kan bli starkare, högre, modigare, men det är väldigt viktigt att inte överdriva och inte förvänta sig det omöjliga, eftersom alla har rätt till små svagheter.