Utomhus spel

Barn i olika åldrar spenderar mycket av sin tid i spelet. Under sommarsäsongen, liksom i det goda hösten vårvädret, gillar barnen verkligen att spela på gatan, speciellt eftersom sådan tidsfördriv tillåter dem att stänk ut den energi som ackumuleras under dagen. I den här artikeln erbjuder vi uppmärksamma flera intressanta utomhusspel för barn att organisera dem utomhus, vilka killar och tjejer i olika åldrar säkert kommer att tycka om.

Utomhusspel för förskolebarn

För barn som inte går till skolan är följande aktiva spel för att organisera på gatan bättre än andra:

 1. "Min glad, sonorös boll!". Alla killar står i en cirkel, håller händerna och en av dem, som valdes som ledare, upptar en plats i mitten av denna cirkel. Uppgiften med ledningen är att rulla bollen ur cirkeln och alla andra spelare - låt honom inte göra det. Samtidigt kan bollen bara sparkas, det är strängt förbjudet att röra det med händerna på spelets villkor. I händelse av att arrangören lyckats nå målet, tar spelaren som missade bollen sin plats, och spelet fortsätter.
 2. "Brännare". Alla deltagare i spelet är uppdelade i par och står i en kolumn, och värden är placerad motsatt, mot dem. Barn säger i en sångsang följande ord:
 3. "Bränn, det är klart,

  Att inte gå ut!

  Stå på kanten,

  Titta på fältet.

  De går dit trumpetrar

  Ja, äta kalachi.

  Titta på himlen:

  Stjärnorna brinner,

  Kranar ropar:

  -Gu-gu, jag kommer att springa,

  En, två,

  Skak inte,

  Och spring som en eld! "

  Efter att ha släppt den här versen, slår deltagarna i det sista paret ihop sina händer och går snabbt fram till kolumnens början från olika sidor. Därigenom försöker presentatorn att smita dem. Om båda spelarna lyckades nå målet och placera det första paret i kolumnen fortsätter spelet. Om hjälparen kunde tarnera en av killarna, tar den här deltagaren sin plats och spelet börjar igen.

 4. "Salsky är en apa." Denna typ av vanliga plåster är extremt populär bland förskolebarn. Dess väsen ligger i det faktum att ledaren hämtar upp med den flyktande spelaren, som ständigt ändrar rörelsen, medan föraren själv gör exakt samma.

Sommar utomhus utomhus spel för skolbarn

För skolbarn av olika åldrar, inklusive tonåringar, är följande utomhus-utomhusspel lämpliga:

 1. "Två ringar." På marken med hjälp av en pinne eller en krita rita 2 ringar, vars diameter är signifikant större än den andra diameterns diameter. Cirklar är placerade ena i den andra. Deltagarna i spelet får bara vara inne i den lilla ringen eller utanför, utanför den stora. Uppgiften för varje spelare är att stanna på det acceptabla territoriet, men samtidigt att tvinga de andra att gå på det begränsade området.
 2. "Water paintball." Alla deltagare är indelade i 2 lag, som alla har samma antal spelare. Med hjälp av vattenvapen, tävlar lag i vem som snabbt blötar sina rivaler.
 3. "God Jakt". I början av detta spel väljer deltagarna en "vildsvin" - ett mål som måste slås under jakten. De andra killarna är indelade i 2 lag, som alla får ljusa klistermärken i olika färger. Uppgiften med "vildsvin" är att fly från "jägare" så att ingen lyckas besegra den. Andra spelare borde på något sätt komma ikapp med offret och hålla sig till en klistermärke av deras färg. Vinnaren är laget som lyckades fästa fler klistermärken.
 4. "Hoppa genom en logg." Inledningsvis väljs rollen som en "logg" en av deltagarna, som helt enkelt kommer att ligga och inte flytta. De återstående spelarnas uppgift är att hoppa så fort som möjligt genom "loggen" i olika riktningar, försök att inte låta resten av killarna göra det.
 5. "Ta med ägget." Detta spel utförs på principen om reläet. Alla spelare är indelade i 2 lag, som alla får en matsked och några raka kycklingägg. Kaptenerna i båda lagen tar en sked i sina tänder och lägger ett ägg i dem, varefter de går till det uppsatta målet för ett avstånd på minst 5 meter. Du kan inte röra inventeringen med dina händer! När kaptenen har uppnått sitt mål går han över skeden till nästa spelare, vars uppgift blir liknande.