Tröst på tidig graviditet

Vaginal candidiasis eller tröst är en sjukdom som oroar förväntat mödrar ofta, och vissa representanter för det rättvisa könet behandlas förekomsten av denna sjukdom som en av de första tecknen på graviditet. Candidiasis uppträder mot bakgrund av försvagad immunitet, förändringar i hormonell bakgrund, intag av antibiotika eller undernäring. Tröst i tidig graviditet, som i någon annan period av en kvinnas liv, åtföljs av klåda av perineum och vit, urladdad urladdning med en sur lukt.

Är det värt att behandla tröst?

Liksom varje infektion och vaginal candidiasis är inget undantag, kan det leda till intrauterin infektion hos fostret. Dessutom svarar frågan om spädning är farlig i de tidiga skeden av graviditeten, varna läkare alltid att det kan prova missfall, utveckling av chorionamionit (inflammation av moderkakan) och kronisk syrehushållning i fostret. Därför, om en kvinna har ett mål att uthärda och föda en hälsosam baby, bör vaginal candidiasis behandlas.

Hur man behandlar tröst tidigt under graviditeten?

För närvarande är de säkraste drogerna för att behandla denna sjukdom:

  1. Pimafutsin. Suppositorier är vaginala. Den aktiva substansen i detta medel är natamycin. Drogen injiceras djupt in i vagina för en tablett per dag. Behandlingen varar 4-6 dagar i rad.
  2. Hexicon. Suppositorier är vaginala. Vid behandling av en mjölkkvinna av läkare vid tidiga graviditetsvillkor är detta läkemedel ofta utsett eller nominerat. Huvuddelen av läkemedlet är antiseptisk - klorhexidin biglukonat. Läkemedlet ska användas enligt detta schema: 1 ljus på morgonen och före sänggåendet i en vecka. Läkemedlet måste injiceras djupt in i slidan.
  3. Primafungin. Suppositorier är vaginala. Detta läkemedel är en analog av pimafucin med samma aktiva substans. Den dagliga dosen är ett suppositori, som måste sättas in i skeden. Behandlingsförloppet är 3-6 dagar.

Hur man botar tröst i de tidiga stadierna av graviditet folkmekanismer?

Om det inte finns något förtroende för medicinska preparat, kan du försöka bota vaginal candidiasis med soda. För att göra detta måste du lösa 1 matsked bakpulver i 1 liter kokt, varmt vatten. Dusch och tvätt med denna lösning rekommenderas 2-3 gånger under dag inom en vecka.

För bästa effekten rekommenderar folkläkare, förutom att spruta med soda, att man dricker nypressad morotsjuice med tillsats av grädde. Behandlingsordningen består i systematisk användning av 150 ml av denna dryck före måltider (högst 450 ml per dag) i 7 dagar.

Så, i de tidiga stadierna av graviditeten, är törningen ett vanligt fenomen som många framtida mammor är bekanta med. Men för att låta läkare inte rekommendera denna sjukdom, i själva verket trots den uppenbara harmlösheten, kan det orsaka mycket allvarliga patologier i framtida barn.