Trigger - vad är det i psykologi och hur man effektivt använder triggers i affärer?

För framgångsrik verksamhet är det viktigt att inte bara ha viss kunskap och färdigheter inom ditt område utan också kunna tillämpa beprövade metoder inom psykologi. En av dem kan kallas psykologiska triggers. Vi föreslår att du förstår utlösaren - vad den är och hur den ska tillämpas.

Vad betyder utlösaren?

Inflytandepsykologi talar om vad det betyder att utlösa. Med detta begrepp menar vi totaliteten av vissa metoder för att styra publiken. Från engelska betyder det "trigger". Med andra ord kallas allt som utlöser en person till en viss handling en utlösare. Sådana tekniker kan påverka en person på en undermedveten nivå och få dem att utföra de önskade åtgärderna. Utlösaren i affärer är särskilt effektiv. Det kan fylla i registreringsformuläret, göra betalningar, ringa och så vidare.

Trigger i psykologi

Experter säger att utlösaren i psykologi är de automatiska beteendemässiga reaktionerna hos människor som uppstår som ett svar på en irriterande. Psykologiska utlösare har sina egna egenskaper. Ett exempel kan vara en situation där en person måste bevittna en nödsituation. Den första reaktionen som en person upplever under en olycka är rädsla eller rädsla från uppkomsten av en ljudstimulans. Dessa kan vara människor som skriker eller bilbuller. När en person kommer till sig själv, övervinnas han av sorg eller en annan färgad reaktion.

Trigger i marknadsföring

Annonsörerna vet att utlösaren i reklam är en studie av incitamenten och orsakerna som ledde köparna att utföra vissa åtgärder på webbplatsen. Han svarar på frågan varför personen bestämde sig för att köpa detta, och inte en annan produkt, varför han köpte idag, inte en månad senare. Analysera alla dessa faktorer trigger-marknadsförare. Trigger Marketing handlar om studier av externa faktorer som påverkar kundernas efterfrågan.

Ett exempel är säsongens försäljning av vissa produkter. Denna typ av marknadsföring har sina egna specialverktyg. En av dem - speciella brev-triggers, som bör vara specialister. I dem gör varje potentiell konsument personliga specialerbjudanden, som utvecklas utifrån undersökningen av konsumentbeteende. Med rätt inställning kan sådana bokstäver ge positiva resultat.

Psykologiska utlösare

Även en aspirerande affärsman bör veta att en psykologisk utlösare är en sådan speciell utlösare som orsakar någon form av psykologisk reaktion hos en person och samtidigt utlöser en oemotståndlig önskan att utföra en viss åtgärd. Att ställa frågan, utlösaren - vad det är, bör du vara uppmärksam på Robert Chaldins bok "Psychology of Influence". Författaren talar om honom, som om en viss mekanism, med vilken det är möjligt att utöva inflytande på varje person. I reklam används triggers för olika känslor:

I psykologi används denna term för att beskriva beteendemässiga reaktioner hos en person. Många är intresserade av vad en psykologisk utlösare är, vad detta begrepp innebär och hur man använder det effektivt. Detta är en viss händelse, eller en åtgärd som automatiskt inducerar en reaktion. Med andra ord kan en viss situation eller handling automatiskt göra det automatiskt att svara på det på samma sätt. Denna händelse kommer att bli en utlösare.

Lita på Trigger

Varje modern affärsman äger sin egen hemsida och vet om konceptet av en trigger. Varför ska en besökare nödvändigtvis lita på dig och välja mellan dina många erbjudanden? Om du annonserar dina egna tjänster eller produkter på webbplatsen kan du:

  1. Placera examensbevis, utmärkelser, meriter.
  2. Lämna positiv feedback från tacksamma kunder.
  3. Använd online chattar och råd.
  4. Ställ in en feedback feedback formulär.

Försäljningsutlösare

För att sälja varor och tjänster är det viktigt att inte bara producera produkter av hög kvalitet och vara den bästa specialisten på ditt område. En viktig roll kommer att spela en rad olika psykologiska tekniker. Om det faktum att utlösaren - det bästa sättet att locka uppmärksamheten hos potentiella kunder, bör även nybörjare veta. Bland effektiva försäljningsutlösare:

  1. Unikhet . Potentiella kunder behöver förstå vilken produkt som säljs och att den kan köpas.
  2. Gör allt för kunden . En person är en lat skapning, och därför om han erbjuds en kalkylator för att beräkna kostnaden och det minsta antalet fält i orderformuläret kommer det att finnas fler chanser att en person kommer att utnyttja erbjudandet.
  3. Begreppet herdness . Med andra ord, om en potentiell köpare vet att denna produkt redan har köpts av många människor, är det sannolikt att han kommer att vilja ha ett köp eller använda tjänsten.