Transport av Costa Rica

Costa Rica är en av de minsta staterna i Centralamerika. Översatt från spanska betyder landets namn "rik kust", vilket är helt berättigat, för här samlas allt det bästa på ett fantastiskt sätt: parker , stränder , historiska och kulturella monument, museer, etc. För att kunna bekanta sig med de mest intressanta sevärdheterna i detta paradis, bör du först känna dig själv med vissa särdrag av rörelse runt om i landet. De viktigaste transporttyperna i Costa Rica kommer att diskuteras mer ingående.

Busservice

Utan tvekan är den viktigaste typen av kollektivtrafik i Costa Rica bussen. Detta är en ganska budget alternativ (priset är ungefär $ 0,5), men inte värst. Nästan alla bussar är nya, inne i kabinen finns luftkonditionering.

På denna typ av transport kan du flytta mellan stora städer ( San Jose , Limon , Puntarenas , Heredia ) och mellan små städer ( Puerto Viejo de Talamanca , La Fortuna ). Bussar i Costa Rica går regelbundet och regelbundet, vilket gör det möjligt för dem att nå sin destination på kort tid.

Taxi och biluthyrning

Naturligtvis är det bekvämaste alternativet att resa runt i landet en hyrd bil. Att hyra en bil måste du vara över 21 år, ha ett internationellt körkort och pass. Dessutom måste balansen på kreditkortsaldot vara minst $ 1000.

När det gäller kostnaden för denna tjänst beror allt på klassen av bilen och säsongen. Till exempel faller toppen av turistaktiviteten i Costa Rica på vintersäsongen, när "nyår och julferie kommer" tillsammans med "torrperioden". På sådana dagar kan du hyra en bil för $ 40-150 per dag. Vid andra tider på året blir priset ett och ett halvt till två gånger mindre.

Taxibilar i Costa Rica är mycket populära bland resenärer och med lokalbefolkningen. Det är ganska lätt att ta reda på bilen: varje bil är målade i en ljus röd färg. Kostnaden för den här tjänsten är liten, men om du planerar att övervinna ett avsevärt avstånd, är det bättre att vara överens med föraren på förhand på det slutliga beloppet, annars riskerar du att betala dubbelt så mycket.

Flyg och järnvägstransporter

Trots att Costa Rica anses vara ett ganska litet tillstånd, anses ett av de mest populära transportsätten vara ett flygplan. Denna tjänst är särskilt relevant under regnperioden (perioden från maj till oktober), när alla vägar är suddiga och flygresor blir den enda möjliga sätten att resa runt landet. Förresten finns det flera internationella flygplatser och mer än 100 inhemska flygplatser , och all trafik utförs av det nationella flygbolaget SANSA.

Med tåg är situationen mycket värre: järnvägskommunikationen är bara mellan några större städer. I framtiden är det fullständiga restaureringen av detta transportsätt planerat, och för närvarande är det bara några destinationer som är tillgängliga för turister: San Jose - Caldera, San Jose - San Pedro och San Jose - Pavas.

Till turisten på en anteckning

Innan du åker på en resa, läs några allmänna regler och lagar i Costa Rica :

  1. På hela territoriet av staten, högra trafiken.
  2. Alla pekare är på spanska, så du borde lära dig några av de tematiska orden och termerna i förväg, och få även en spansk-rysk ordbok bara i fallet.
  3. Tillsammans med biluthyrning krävs försäkring. Förresten är kostnaden för bensin inte inkluderad i hyran utan att återföra bilkostnaden med en full tank.
  4. För resor utanför staden är det bättre att ta en SUV.