Belysning i korridoren

Designers tror att med rätt belysning kan du inte bara placera accenter, men också avsevärt utöka utrymmet. Dessa faktorer är mycket relevanta under förhållandena på en liten hall. Detta rum är ofta berövat av naturliga ljuskällor, så att behålla komforten och rätt atmosfär tillåter konstgjorda ljuskällor. Här kan du markera dekorativ belysning, lampor och ljuskronor. Vissa använder sig av flera ljuskällor på en gång, satsar på spelet av skuggor och mjukt, diffust ljus.

Belysningsfunktioner

Hallen i standard lägenheter är relativt liten, så du måste välja ljuset för det enligt vissa rekommendationer. Försök att observera följande tips för belysning i korridoren:

Dessa rekommendationer hjälper till att effektivt utrusta hallens belysning . Ett mjukt ljus, välkomnande dig och dina gäster, justerar omedelbart till atmosfären av hemkomfort och avskildhet.

Hall belysning alternativ

Tidigare hade människor inte många designlösningar och ofta mötte de dem med en ensamviktande Ilyich-lampa, som utförde en enda funktion för att belysa rummet. Idag erbjuder tillverkarna många olika lampor och höjdpunkter, med vilka du kan vackert dekorera utrymmet. Vanliga hallbelysningsalternativ är enligt följande:

  1. Belysningen av spegeln i korridoren . När det gäller reflekterande ytor är det mycket viktigt att använda likformigt ljus som inte skapar skuggor. Placera lampan överst på spegelramen, förutsatt att den ligger 170-200 cm från golvet. En mycket stor spegel kan belysas med ett par symmetriska sconces. Det är mycket oönskat att använda färgbelysning.
  2. Takbelysning på korridoren . Här kan du leka med ljuset och tillåta djärva experiment. Om rummet använder ett blankt sträcktak, skulle ett lämpligt alternativ vara strålkastare i en viss ordning. Komplexa plaster med gipsplattor med flera lager kan tändas med en LED-remsa, med undantag för spotlighting. Taket, trimmat "under trädet" kan dekoreras med vävda tak eller nyanser av rispapper.
  3. Belysning av nischer och glasmålningar i korridoren . Mycket ofta ägarna i hallens inredning använder nischer. De innehåller värdefulla souvenirer, familjebilder och olika användbara trivia. För att fokusera på innehållet i nischen används inbyggd belysning. Det här spelet av ljus ser väldigt snyggt ut och modernt.
  4. Belysning en liten hall . Visuellt expandera den lilla salen hjälper flera armaturer installerade i en rad och skapar effekten av galleriet. Briljanta och glansiga ytor (sträcktak, färgat glas , speglar) hjälper till att flytta rummet och gömma några av bristerna.

När du väljer belysning måste du tänka på lampans färg. Glödlampan ger en gul färg förbättrar mättnaden av varma toner - de spelar bokstavligen och skimmer framför ögonen. Kallfärger i kontrast, blir smutsiga och förlorar uttrycksförmåga. Fluorescerande lampor präglar perfekt pastellfärger och kall skala, muffling varm. Således påverkar även en ljusskugga atmosfären i hallen i din lägenhet.