Thanksgiving böner

När något bra händer med en person, positiv, glad, trevlig - tar han det för givet. Så snart problem uppstår, tar han händerna i himmelen och frågar den varma "Varför?". Ja, vi är sådana, vi är förvånade över olyckor, och vi tar för givet lycka . Men trots allt förtjänar vi båda.

En sann kristen kommer att kalla glädje "Guds nåd" och olycka - förtjänade betala för sina synder. Så, för att återbetala barmhärtighet, att inte tillåta bittera betalningar, och till slut, för att förändra vårt negativa tänkande till positiva, läser vi också tacksägelseböner.

Låt oss ta reda på vem och vad du ska tacka (trots allt, fråga och tacka rätt adress), och hur man gör det enligt alla kyrkans regler.

Guardian Angels

Vaktängeln sänds till människan från himlen från sin födelse. För att ha en ängel behöver man inte dövas. Förvirra inte dem med de heliga, vars namn vi bär - de heliga var rättfärdiga på jorden, och skyddsänglarna var aldrig mänskliga. De är odödliga, odödliga och gudomliga.

De säger att ängeln är fri att själv bestämma huruvida han ska hjälpa sin "avdelning" eller inte. Det är lätt att gissa att man inte bara bör läsa tacksägelsebönerna till ängeln målvakten för att få kontakt med honom, men också försöka leva riktigt rent.

För att änglarna ska kunna hjälpa dig i alla dina ansträngningar måste du överge dåliga vanor, inte fult språk, höj inte toner, gräla inte, förnya inte eller förolämpa andra, använd inte parasitord och tala inte förgäves.

Änglar utföra Guds vilja, de räddar oss ofta när vi fortfarande inte kan känna igen faran. Naturligtvis finns det något att tacka för.

De mest heliga Theotokos

Evangeliet innehåller mycket liten information om den välsignade jungfruen. Det är känt att Jungfru Maria födde världen en frälsare av människor - Jesus Kristus, Guds son. Det är också känt att hon i åldern av fjorton gav en oskuldsmiddag som ett tecken på hängivenhet mot Gud. Samtidigt var hon förlovad till de äldste Joseph, en efterkommande till Salomon-familjen. Han lovade att ta hand om henne och tillhandahålla allt som var nödvändigt för livet. Josef och Maria (Miriam på hebreiska) bodde i Nazareth, där ärkeängel Gabriel visade sig för henne i en dröm och berättade för honom att hon skulle föra Frälsaren till världen.

Först och främst bör de mest hellige Theotokos läsa tacksägelsebönen exakt för det faktum att hon kom till sin frälsares värld. Kvinnor ber ofta till henne att återhämta sig från infertilitet, att gifta sig, för att skapa relationer i familjen. Det kommer definitivt att hjälpa, viktigast av allt - glöm inte att säga tack i orden av Guds moders tacksägelsebön.

Nicholas Wonderworker

Nicholas Wonderworker från själva barndomen visade en stor önskan att känna och tjäna Gud. Han blev ärkebiskop av Lycia, men Nikolai kunde inte sluta med detta. Han hjälpte människor som han kunde, be till Gud för sin förlåtelse, frälsning, helande. Han hjälpte dem ekonomiskt (kom ihåg hur han kastade pengar till den förstörda gamle mannen så att han kunde ge ut sina döttrar att gifta sig), räddade sina liv från elementen (tämmer stormen i havet), räddade dem från hunger och från sig själva.

Miljoner människor i världen, oavsett religion, be Nicholas att utföra ett mirakel. Som tidigare påminner vi oss om: glöm inte din frälsare när miraklet hände. Försök säga tacksama böner till Nicholas Wonder-arbetaren oftare än förfrågningar.

Saints och guardian angels är medlare mellan oss och Gud. Tack för Guds nåd och för deras arbete, och då kommer du säkert att höras i framtiden.

Bön till Guardian Angel

Bön till Vår Fru av Jungfru Maria

Bön till Nikolai Frälsaren