Sydney Mint


Den guldhopp som beslagtagit hela världen i mitten av 1800-talet gick inte ombi Australiens kust. Vid den här tiden beslutet av det brittiska riket att börja byggandet av myter. De befann sig i omedelbar närhet av guldminorna. Sydney Mint är den första grenen av Royal English Mint i Australien.

Hur såg minten i Sydney?

Konstruktionens historia är ganska ovanlig. Först var det ett sjukhus för domarna. Verklig arkitektur motsvarade inte sjukhuset, alla möjliga ventilationsnormer kränktes.

Governor of Sydney vid den tiden var Macworry, en ganska ambitiös man. Denna byggnad, som nu anses vara den äldsta offentliga institutionen i staden, var hans första projekt. Byggandet av hela komplexet (huvudbyggnaden, norra och södra vingen) slutfördes 1816.

1851 - början av guldtrasten i New South Wales. En stor mängd tvättat guld började appellera bland befolkningen. För att lösa denna punkt beslutades det att öppna en mynt i Sydney. År 1853, under det tilldelades den södra vingen av sjukhuset för fängelser.

År 1927 flyttades minten från Sydney till Perth och Melbourne .

Arkitektur och plats

Byggnaden ligger i affärsdistriktet i Sydney. Den byggdes i antikens grekisk stil med två kolonner.

Endast två vingar har överlevt från hela sjukhuskomplexet idag. Den centrala byggnaden rivits. I norrflödet är nu parlamentet, och i söder - Sydney Mint.

I närheten finns det så kända sevärdheter som:

Från 1927 till 1979 i den byggnad där Sydney Mint var beläget, ersätter varandra, fanns det olika offentliga tjänster: försäkringsavdelningen, licensutskottet och andra. Vid den här tiden var byggnaderna helt förfallna, så en av lösningarna var att riva dem. Men de försvarades av aktivister, som förespråkar bevarandet av arkitektoniska monument. Därefter flyttade byggnaderna till avdelningen för Museum of Applied Arts och restaurerades. Museet stängdes i slutet av 1900-talet, och Sydney Mint gick under stadsförvaltningen.