Tinktur av valerian - bra och dåligt

Valerian, som är populärt känd som kattens rot, har länge varit känd som ett läkemedel. Samtidigt gjorde användarvänligheten och den relativa säkerheten det allmänt tillgängligt. Därför är det viktigt att veta vad som är tinkturen av valerianen och vad är dess användning.

När använder du kattens rot?

Med hjälp av växttinktur som en mild beroligande känner idag få personer att spektrumet av dess användning är mycket bredare:

Hur man dricker en tinktur av valerian?

För att få mest effekt av att ta drogen behöver du veta hur man dricker en tinktur av valerianen. En del av denna fras kommer att orsaka ett leende, säger de, det finns inget komplicerat där: dropp och drack. Men övning visar att det önskade resultatet kan uppnås om du tar drogen på två till tre veckor. I det här fallet finns funktioner relaterade till patientens ålder: Barn under 12 år föreskrivs en mottagning i beloppet: 1 droppe - för 1 år av livet. Ta 3-4 gånger om dagen före måltid med lite vatten. Den vuxna dosen är 20-30 droppar. För förebyggande behandling rekommenderas att ta drogen en gång om dagen före sänggåendet.

Förutom valerian, som en lugnande, ofta används motherwort, så är det ibland tvivel, vilket är bättre, tinktur av motherwort eller valerian. Som praktiken visar är tvisten om detta ämne olämplig eftersom moderen, förutom lugnande handling, har sitt eget spektrum av tillämpning. Dessutom används en blandning av tinkturer av valerian och motherwort för att lindra nervspänningen och förbättra sederingen.

Kontra

Tinktur av valerian kan inte bara ge fördelar, men skadar, om du inte tar hänsyn till eventuella begränsningar och kontraindikationer för upptagande. Bland dem:

Dessutom är det värt att överväga att långvarig användning kan orsaka dåsighet och slöhet i svårighetsgraden av reaktioner och uppmärksamhet.