Kakelmosaik för kök

Idag har det blivit mycket modernt att i köket dekorera en kakelmosaik, vilket är ett intressant material för att slutföra lokalerna. Även om mosaiken i inredningen av inredningen används sedan antiken, blev den nästan bortglömd en gång. Och i den moderna världen upplever den sin andra födelse, har blivit mer kvalitativ och valet av nyanser är mer mångsidigt.

Vad är en mosaik? Denna bild skapas genom att använda små rutor av kakel i olika färger. Även om var och en av de små bitarna kan ha sitt eget mönster. Det är känt att denna beläggning är lämplig för rum med hög luftfuktighet: badrum och kök. Balkongerna dekorerar också mosaiken, eftersom det är slitstarkt och slitstarkt.

Typer av mosaik

Faktum är att mosaiken är uppdelad i endast två typer: glas och keramik. I sin tur är keramikmosaiken, som aktivt används för att dekorera köket, tillverkad med samma teknik som plattor. Beläggningen av keramik är en glasyr av mycket olika färger och mönster.

Glasmosaik anses emellertid vara den mest hållbara. Den speciella styrkan hos glasmosaiken, som ofta används för att dekorera köket, uppnåddes på grund av att det ingår smalt. Som ni vet innehåller glaset även sand, där det finns oxider av olika metaller, vilket ger färg. Men skapandet av ett glasmosaik är en ganska mödosam process, som naturligtvis visas till sin kostnad.

När det gäller keramiska plattor för mosaik är det i stor efterfrågan, liksom köket och badrummet, det är utmärkt, gör designen individuell och viktigast - billig. Denna typ av beläggning är mycket lik den klassiska mosaiken, det finns olika storlekar, färger och mönster vilket gör att du kan skapa en unik visuell effekt som berikar inredning. Den här typen av falsk mosaik är så universell att man inte bara kan göra ett köksförkläde utan också dekorera väggarna i badrummet och köket samt golvet.

Plastmosaik: fördelarna och nackdelarna

När det gäller plastmosaiken för köket, är dess fördelar låg kostnad och snabb installation. Plast gör att du kan göra en teckning som skapar din fantasi. Om du gör dekoration av väggen eller förklädet av transparent plast, då med bra bakgrundsbelysning paneler kommer att spela speciella nyanser, vilket ger inredningen en festlig stämning.

Plastmosaik är ganska fuktbeständig och klarar av höga temperaturer. Det är lätt att installera och underhålla, det innehåller inte mikroorganismer, det ändras enkelt till en annan.

Tja, nackdelarna är följande: Plastmosaik skiljer sig inte från slitstyrka. Det finns mikro-ärr, vilket förstör utseendet. Även om mångfalden kan dölja dem. Eldens närhet deformerar plasten. Och på en monofonisk beläggning är även en droppe rent, torkat vatten synligt. Så du väljer, spara pengar och sedan vårda vård av beläggningen, eller välja en dyrare, hållbar och bekväm att ta hand om.

Självhäftande mosaik - enkelt och bekvämt!

Komposit självhäftande mosaik för köket behöver ingen speciell vård. Det övre metalliserade toppskiktet har ett känt motstånd mot hushållskemikalier. Dessutom brinner den här mosaiken inte ut, är hållbar och miljövänlig. Och den självhäftande beläggningen är bra eftersom sömmarna inte kan gnidas. Vanligtvis är substratet svart och perfekt i harmoni med beläggningsmönstret. Och när det gäller styrkan av vidhäftning till basytan, vet du, det är nästan omöjligt att unglera det utan ett speciellt verktyg.