Nattljus för nyfödda

Många barn är rädda för att sova i mörkret. Det dämpade ljuset kvar för natten hjälper till att lösa detta problem. Men behöver du ett nattljus för en nyfött - en liten man som fortfarande inte förstår någonting alls?

Behöver ett barn ett nattljus?

Huvudsyftet med en nattlampa för en nyfödd är inte att skina alls till barnet, men till sina föräldrar. Hur många gånger måste en ung mamma eller pappa stiga upp under natten till ett barn: mata, byt blöjorna, skaka. Allt detta är mer praktiskt att göra med mjuk diffus belysning, snarare än att inkludera ett starkt ljus i rummet.

Generellt sett tror forskare att det är skadligt att bilda ett barns vana att sova med ljus. Det är så att mördarens rädsla uppstår hos barn i åldern 3-5 år. Därför kan nattljuset inte slås på hela natten. Det ska ordnas så att det enkelt och bekvämt kan slås på / av när det behövs.

Hur man väljer ett nattljus för en nyfödd?

Först och främst måste föräldrarna bestämma om nattpigen kommer att spela en rent utilitaristisk roll, det vill säga tjäna som en källa till ljus, eller han kommer att få uppgiften att ibland underhålla barnet.

I det första fallet är det vanliga, enklaste nattljuset som passar in i kontakten eller körs på batteriet passande. Det kommer att vara bra om det är utrustat med en fjärrkontroll eller en timer för automatisk avstängning.

Om du köpte din baby en vagga för att sova med en elektronisk enhet, har det troligen redan inbyggd belysning. En nattlampans roll i en spjälsäng för nyfödda kan också spelas av en leksaksmobil. Som regel ger den också en glödlampa, vars ljus är tillräckligt för att se barnet.

Och, naturligtvis, en separat historia - multifunktionella barns nattljus . De kan göras i form av leksaker, har olika sätt att använda, inklusive musikaliskt ackompanjemang (klassisk musik, lullabies, naturljud, vitt brus) och ljuseffekter.

Nattprojektorer för nyfödda är särskilt populära. Till exempel skapar en stjärnhimmel på väggarna och taket på sovrummet. En sådan lampa blir en favorit för hela familjen och kommer att tjäna barnet mer än ett år.