Skidåkning - vad behöver du för skidåkning?

Vinter är inte bara tiden för saga helgdagar. Under den kalla årstiden kan alla lära sig vad skidåkning är. För att göra detta måste du köpa nödvändig utrustning i förväg och vara tålamod. En hel del positiva känslor och ansvar för livskraft garanteras.

Alpin skidåkning - vad är det?

Alla vet att skidåkning är en av vintersporten, vilket ger upphov till snöbackar på speciella skidor. Detta är en av de mest kända typerna utomhusaktiviteter för många människor runt om i världen. Han har popularitet i:

Vad är utvecklingen av skidåkning?

Om nytta av denna vintersport är inte känd för varje nykomling. Regelbundna skidaktiviteter underlättas av:

Typer av skidåkning och deras egenskaper

Det finns sådana typer av skidåkning:

 1. Slalom - nedstigning från de snötäckta bergen på skidor längs vägen med en längd av 450-500 m. Skillnaden i höjd mellan start och mål är 450-500 m.
 2. Giant slalom är en nedstigning på skidor längs vägen från en till en och en halv kilometer.
 3. En supergiant är en mer komplex disciplin. Det är förknippat med en väsentlig längd av vägen och betydande skillnader i höjd.
 4. Alpin skidåkning - här kan vinnaren bestämas av resultat på flera sätt.

Vad behöver du för skidåkning?

Alla som drömmer om att försöka sig i den här sporten är intresserade av vilken utrustning som behövs för klasserna. Att åka skidor i bergen var en glädje, det är viktigt att förbereda på förhand:

 1. Skidåkning för skidåkning . Det är nödvändigt att hämta skidor i förväg för skidåkareens vikt och längd . På så sätt spelar det roll för vilken typ av ritt saken är avsedd för.
 2. Skidskor - det är viktigt att föredra bekväma skor.
 3. Skidsmask - utformad för att skydda ögonen mot stark vind, kyla och snö. De utfärdar universell ASCI, som kan vara lämplig för män och kvinnor.
 4. Passar till skidåkare - det är bättre att välja membranmaterial med höga fuktmotståndsegenskaper. Särskilt sådana kläder kommer att vara relevanta för dem som föredrar carving i bergskidåkning.

Alpin skidåkning - intressanta fakta

Det finns många intressanta fakta om skidåkning:

 1. Tyska idrottaren Crystal Krantz kunde få ett rekordantal segrar. Sju gånger lyckades hon bli en mästare i den individuella tävlingen och fem gånger i omgången. Vid de olympiska spelen vann hon guldmedalj i de övergripande ställningarna.
 2. Österrikiska Tony Sailer blev mästare bland manliga idrottare. Han namngavs vinnaren sju gånger. Tony fick fyra guldmedaljer och vann tre tävlingar.
 3. Österrikiska Franz Klammer utnämndes vinnaren tjugofem gånger i tävlingarna på nedförsbacke.
 4. Anna-Marie Moser-Prell från Österrike två och två gånger blev vinnare i den individuella tävlingen.
 5. I slutet av artonhundratalet började skidåkning använda klättrare under stigningen till Alpernas topp.

Skidorter

När man talar om skidåkning är det omöjligt att inte namnge idrottarnas namn som gick ner i historien:

 1. Tony Seiler kallas en av de mest kända idrottare i det tjugonde århundradet. 1951 lyckades österrikaren vara i det populära laget. Men ett år senare bröt mannen sin ben efter hösten. Två år senare, tack vare hans viljestyrka, gick han igen på skidor. På hans konto har han sju medaljer av OS.
 2. Tony Sailer

 3. Jean-Claude Killy i sin barndom var ett mycket smärtsamt barn. När han växte upp följde misslyckanden ofta, men ingen frakturer eller andra problem slog honom ur vägen, och han nådde toppen i sin favorit sport.
 4. Jean-Claude Killy

 5. Ingemar Stenmark skidåkningens popularitet lämnade inte likgiltigt. I hans aktiva fyra sportutmärkelser, varav två är olympiska.
 6. Ingemar Stenmark

 7. Mark Girardelli föddes i en skidfamilj, så den första och enda tränaren i livet var påven.
 8. Mark Girardelli