Smärta i vänster sida i midjenivå - alla möjliga orsaker och korrigerande åtgärder för symtom

För de flesta människor uppfattas smärtan i vänster sida på midjenivå ofta som något frivolöst. Men den här signalen från vår kropp kan fungera som den första klockan om hälsoproblem. I bukområdet är många vitala organ lokaliserade och en överträdelse i en av dem kan leda till sorgliga konsekvenser.

Smärta i vänstra sidan av orsaken

Eftersom huvuddelen av organen är koncentrerade i bäckenområdet och bukhålan kan smärta i vänster sida av buken indikera patologiska processer i var och en av dem:

Omfattningen av eventuella överträdelser är faktiskt väldigt bred, så det är bäst att inte fastställa orsakerna till att du skadar din vänstra sida, men att överlåta den till specialister. Smärta kan bestrålas, det vill säga lokaliserad utanför det patologiska organet. De främsta orsakerna till obehag kan vara följande sjukdomar:

 1. Magsäck i magen med ett brott mot dess slimhinnans integritet.
 2. Pankreatit - kronisk inflammation i prostata kan förklaras av värkande svår smärta i vänster sida.
 3. Skador och inflammation i mjälten.
 4. Myokardinfarkt i bukformen, förutom buksmärta, åtföljs ofta av illamående, hiccoughs, kräkningar och uppblåsthet.
 5. Patologier i mag-tarmkanalen, som kan uttryckas, både i dysbios och onkologi, har en uttalad algisk symptomatologi.
 6. Även om genitourinary systemet är lokaliserat i bäckens nedre delar, kan smärtan svaras mer smärtfritt - i vänster sida vid midjen.
 7. Klämning av nerven leder till allvarlig plåga och till och med begränsningar.

Ritning smärta i vänster sida

När det är obehag är det viktigt att uppmärksamma inte bara smittspridningsområdet, utan även graden av svårighetsgrad, beslagets längd och karaktär. Med dessa kriterier kan man dra slutsatsen om patologins art. Sårvärk i vänster sida med ökande intensitet kan till exempel signalera utvecklingen av en inflammatorisk sjukdom hos njurarna, tarmarna eller det kvinnliga genitourinära systemet.

Skarp smärta i vänster sida

Plötsligt var den akuta smärtan i vänster sida eventuellt utlösad av en traumatisk faktor: ett blåmärken, ett slag eller en skarp besvärlig rörelse. I det här fallet är det nödvändigt att välja den optimala bekväma hållningen, där algiska manifestationer är mindre märkbara och orsaka akutsjukvård. Det är bättre att avstå från att ta smärtstillande medicin som tolerant, så att läkare kan få en adekvat symtomatisk bild.

Om gniderna ges i ländryggsregionen eller lägre, är det möjligt att misstänka nässkärmens nyp eller manifestationen av den intervertebrala bråcken. I det här fallet bör en röntgendiagnos utföras, varefter läkaren kommer att kunna ordinera lojal behandling, inklusive att avgöra om det är lämpligt att ingripa kirurgiskt.

Sy i vänster sida

Mycket ofta utbildade idrottare har magont i vänster, som om de är kolik. Denna signal från kroppen är inte alarmerande, men mer varning. Resultatet av detta symptom är den felaktiga förberedelsen för fysisk ansträngning och motion. Till exempel kan en smal måltid kort före klassen i gymmet eller försumma uppvärmning och värma upp musklerna före jogging prova tillfällig tinningsvärk i vänster sida på en nivå över midjan i hypokondrium.

Detta beror på att blodet från de dolda reserverna börjar intensivt hälla in i arbetsmusklerna. Utan en preliminär uppvärmning blir blodfördelningen inte enhetlig och mjälten har bara inte tid att klara av en sådan volym och börjar utöva tryck på sitt eget skal. I det här fallet kommer flera djupa andetag att hjälpa, och för att förhindra smärta är det nödvändigt att notera följande rekommendationer:

 1. Du kan inte börja fysiska övningar tidigare än 40-60 minuter efter en måltid.
 2. Uppvärmning före intensiv kraft- och kardioutbildning bör inte vara kortare än en halvtimme.
 3. Under loppet är det nödvändigt att övervaka andningen. Det ska vara smidigt och rytmiskt.
 4. Du behöver inte prata under träningen, eftersom det kan provocera kolik.
 5. Lika hållning kommer att fungera som en garanti för jämn andning, eftersom ingenting kommer att pressa in membranet.
 6. Intensiteten av träningen (körning) bör ökas konsekvent, så att kroppen kan anpassa sig till nya belastningar.
 7. Vid smärta, sluta träna, lugna din andning, och då kommer smärtan att dämpas.

Mjuk smärta i vänster sida

Att pressa, smärta i vänster sida av buken hos kvinnor är vanligare än hos män. Denna manifestation kan förklaras av flera stater:

Dessutom finns det andra orsaker till denna typ av algiska manifestationer, till exempel efter skador och blåmärken av mjukvävnad inom området lokalisering av smärta. I vilket fall som helst, när ett sådant symptom uppträder, behöver du se en läkare för en korrekt förklaring av orsakerna till smärtan och få den nödvändiga vården.

Smärta i vänster sida fram

Om det gör ont på framsidan med en orientering mot ryggen, kan dessa symptom röra vid mjälten:

Brännande smärta efter ett trauma kan indikera brist i mjälten, som utan en brådskande operation är fylld med en riklig intern blödning med ett dödligt utfall. Om smärtsensorationerna är lokaliserade under midjan, har patologin troligtvis påverkat de kvinnliga reproduktionsorganen. Det kan vara:

Smärta i vänster sida bakifrån

När ryggraden gör ont i midjan är det första du kan tänka på ischias. Sådan symtomatologi med begränsning av motorfunktioner kan emellertid även tala om andra orsaker till smärta i ländryggen:

Smärta i vänster sida under graviditeten

Att bära ett barn följs alltid av många störande faktorer. En växande baby har en enorm belastning på ryggraden och inre organen. Därför, när sidan gör ont till vänster, är det vanligtvis avskrivet på tonen, obekväm position hos barnet eller trött baksida. Men sådana symtom kan ha allvarligare orsaker:

Hur lättar smärtan i vänster sida?

Smärtor är inte patologier, men deras symptom, så du behöver inte behandla dem, men källan. Smärtstillande medel ger endast en tillfällig effekt och kan endast användas för att lindra tillståndet innan du kontaktar en specialist:

Innan du tar bort smärta i vänster sida med smärtstillande medel måste du komma ihåg att:

 1. Med en skarp smärta som inte kan stoppas med droger, så att läkare kan göra en fullständig klinisk bild och snabbt ge den nödvändiga hjälp.
 2. Dessa droger tar bara bort manifestationen av sjukdomen, men behandlar inte det, så bara en överklagande till läkaren kommer att rädda dig från lidande en gång för alla.
 3. Självdiagnos och självbehandling är meningslös, eftersom det patologiska organet ofta inte alls är obehag.