Slott Arenberg


Om du bestämmer dig för att utforska Belgien , bör du definitivt börja med staden Leuven . Det verkar lite konstigt att börja din resa med provinsen, men tro mig, du kommer inte att förlora. Bekvämt läge ( Bryssel väldigt nära), rika förflutna och dynamiska present kommer att lysa upp din semester på den första dagen. Och efter att ha slutfört staden och vet hela Leuvens historiska centrum, besök slottet Arenberg - den berömda bostaden Dukes von Arenberg.

Mer om Castle Arenberg

Utan att gå in i långa historiska historier om boet på boet kan man generalisera och minska allt till flera fakta. Således blev slottet Arenberg återfödd från familjen gården av herrarna i Haverle, som var belägen på denna plats i XII-talet. Gradvis byggdes byggnaden och förändrade utseendet både ute och inne, byggde ytterligare byggnader och en park i närheten. År 1921 blev slottet Arenberg tillhöret det katolska universitetet i Leuven, och till denna dag spelar gården rollen som vetenskapskloster - ingenjörsavdelningen ligger här och byggnaden av klostret är reserverad för det största biblioteket i staden. Det är värt att notera att Leven, i princip campusen, och därför är slottet Arenbergs roll i stadens liv ganska logiskt.

Om vi ​​pratar om gårdens yttre representation är allt här mycket pittoreskt, som på de flesta liknande platser i Belgien . Byggnaden är byggd av röd tegelsten och sandsten. I de yttre delarna av arkitekturen spåras spår av sena gotiska och renässans tydligt. På kanterna av strukturen finns två karakteristiska torn, kronade av päronformade kupoler med bilden av en tysk örn.

I närheten av slottet Arenberg bryts en underbar park och en liten flod Dil rinner. Här kan du se en gammal vattenbruk. Förresten, i parken kan du ta en picknick och ha en bra tid, njuta av frisk luft, det rika grönområdet runt och den fridfulla tystnaden som så många invånare i stora städer inte har. Dessutom bredvid slottet Arenberg finns det flera hotell, bosättningen där du kan njuta av panorama och skönhet av denna plats till fullo, och göra dagliga kvällsvandringar i lokalparken.

Hur kommer man dit?

Inte långt från slottet Arenberg i Leuven är stationen Heverlee Celestijnenlaan, som kan nås med buss N2, 616. Vid sidan av egendomen måste du gå ungefär en halvtimme, men intryck av den lokala naturens skönhet är ganska kapabel att kompensera den tid och ansträngning som används.