Sjukdomar av hamstrar - vad lider husdjur och hur man behandlar dem?

Några av de mest populära husdjur är hamstrar. Gnagare kräver inte särskild vård och uppmärksamhet, men de sticker inte ut under hela livet. Det finns vissa sjukdomar hos hamstrar som kan skada djur och vara farliga för människor.

Vilka sjukdomar har hamstrar?

Framgången med behandling av gnagare beror på hur snabbt sjukdomen bestämdes, så det är viktigt att övervaka ditt husdjurs tillstånd. Många sjukdomar hos hemma hamstrar är åtföljda av sådana symtom: ögonen är lite täckta eller ser mudiga ut, ullen är tråkiga och rufflade, smutsiga könsorgan, viktminskning, slöhet, långsamhet och vägran av mat. Det finns ett antal regler för vad man ska göra om en sjukdom har upptäckts:

 1. Om en person odlar några djur, måste den sjuka gnagen planteras, eftersom sjukdomen kan vara smittsam. Dessutom är hamstern i isolering lättare att återställa styrkan. Fortsätt att titta på resten av djuren.
 2. Var noga med att desinficera huset, leksakerna, behållarna för dricks och vatten, det vill säga alla föremål som det sjuka djuret var i kontakt med. Kasta bort resterna av mat och kull.
 3. Rådfråga en läkare, eftersom många hamstersjukdomar inte kan identifieras och härdas oberoende. Det rekommenderas inte att välja läkemedel utan konsultation, eftersom gnagare är känsliga för vissa droger.

Förlust av tunga i en hamster

Ett sådant problem kan vara en följd av ett antal sjukdomar och bland de vanligaste som bör noteras:

 1. Abscesses och abscesser. Liknande sjukdomar uppstår som följd av mekaniska skador, infektioner och nedsatt immunitet. Förlusten av språk försvinner efter att den underliggande sjukdomen har botats. För behandling kommer läkaren att förskriva en helande salva och en kurs av immunmodulatorer.
 2. Problem med tänderna. Förlust av tungan är ett symptom på hamstersjukdom i samband med tänderna. Hos gnagare växer tänderna snabbt, så deras kost ska ha fast foder. Om det finns ett problem, kommer käften inte att stänga, och förutom förlusten av tungan kommer det att öka salivation och vägran av mat. Utan hjälp av en tandläkare är detta oumbärligt.

Rektal prolaps i hamster

Detta problem kan observeras som en följd av förstoppning. Om du utför behandling i tid, kan rektum lätt återvända till platsen och undvik amputation. Att beskriva hamsters sjukdom och deras behandling är värt att påpeka att när det gäller ett sådant problem är det nödvändigt att lindra djurets förstoppning.

 1. För terapeutiska ändamål rekommenderas att gnagaren tillverkas enema genom att införa "Baksopan" och paraffinolja i anuset. För att inte skada det känsliga slemhinnan rekommenderas det att överlämna proceduren till veterinären.
 2. Efter enema bör du hålla en magmassage. Laxermedel är förbjudna.

Cystitis i hamster

Gnagare är mottagliga för hypotermi, så risken att utveckla en infektion i genitourinary systemet är hög. Med denna sjukdom dricker djuret mycket och går ofta på toaletten, och i urinen kan man se blandningen av blod. Dessutom uppträder gnagaren konstigt, pipar med avföring, och på bakbenen kan det uppstå bleka fläckar. Behandling av denna hamstersjukdom utförs med antibiotika som föreskrivs av en specialist. Återvinning sker i de flesta fall inom sex dagar. Det är viktigt vid denna tid att försörja djurets värme och rikliga drickningar.

Ögonsjukdomar i hamstrar

Gnagarnas ögon har en konvex form som bidrar till att komma in i dem infektioner. I de flesta fall uppstår problemet när ett djur släpper från ett hus och promenerar längs husets dammiga hörn. Sjukdomar i hamsterns ögon orsakas av undernäring och de anses vara allergiska. Oftast är det hela i den stora konsumtionen av frukt. Symtom på ögonsjukdomar innefattar närvaro av sekretioner, fast ihop eller slutna ögonlock, slöhet och vägran att äta. Om det inte finns något sätt att gå till en veterinär, bör hamsters ögonsjukdom behandlas enligt följande regler:

 1. Först utvärdera situationen och om urladdningen är purulent, då finns det en infektion och du måste isolera djuret. Rengör buret och desinficera alla föremål.
 2. I apoteket, köp speciella droppar, till exempel " Albucid " och utför instillationer av 1-2 droppar i varje öga upp till fyra gånger om dagen.
 3. Rationen av hamstrar i en sådan sjukdom bör bara vara naturlig, det vill säga grunden är korn, men det är tillåtet att inkludera en liten bit kyckling.

Hudsjukdomar hos hamstrar

Det finns flera sjukdomar som kan förekomma hos gnagare:

 1. När det är demodektiskt känner inte djuret klön, så det klarar inte sig, men hud och dander kan ses på ytan av huden och påsen. Behandling utförs på poliklinik med hjälp av läkemedel som föreskrivs av en läkare.
 2. Om en hamster ständigt äter torr mat, kan en sådan sjukdom som alopeci eller bränn alopeci uppträda. För att hantera problemet, inkludera i menyn av djuret råa grönsaker, frukt och gröna.
 3. Om förekomsten av eksem kommer att vittna om att torka hår, skalor och sår. Provoke problem med stress och allergier. Var noga med att byta kull, ersätta den med sågspån eller hö. Demontera problemet två gånger om dagen med Fuciderm eller Zoomekol. Ofta är en sådan sjukdom förvirrad med parasitinfestation, så det är bättre att se en läkare.
 4. När djuret är försvagad immunitet är utvecklingen av en sådan sjukdom som dermatofytos möjlig. I det här fallet är flakskalor, sår och skott synliga. Smörj problemfläckar med antiseptiska salvor, till exempel "Imaveral" eller "Fungin". Läkaren kommer att ordinera immunmodulatorer, och i närvaro av infektion - antibiotika.
 5. Skabb i en hamster åtföljs av svår klåda och utseendet på röda fläckar på kroppen. Det sjuka djuret bör isoleras, men en behandlingskurs rekommenderas som en profylax för släktingarna. Scabies kan också överföras till människor, så inspektera djuret med handskar. Det rekommenderas att behandla cellen med en het lösning av caustisk 4% natrium. Vid gnagare på skademställena skär ut ullen och rädda behandlingen med svavelsalva eller ett speciellt pulver.

Sjukdomar av hamstrar - tumörer

Hos gnagare i åldern, utseendet av tumörer, som kan vara både godartade och maligna. Huvudsymptomet hos hamstersjukdom är svullnad, som ökar i storlek. Om bildningen är godartad, avlägsnas den, om uppbyggnaden orsakar obehag i djuret. I maligna former bildas eutanasi. Som en förebyggande åtgärd bör foder som är rik på nitrater och aminer uteslutas från husdjursdieten och ersätter dem med broccoli, morötter och blomkål.

Sjukdomar av Dzhungar hamstrar

Många som husdjur väljer miniatyr gnagare, som snabbt blir vana vid händerna och är lekfulla. Symtom och sjukdomar hos Dzhungar hamstrar skiljer sig inte från andra arter, men de kan ha ärftliga genetiska sjukdomar: typ 1-diabetes och maligna former. I detta fall kommer djuret att dricka mycket, och urinen kommer att ha en obehaglig skarp lukt. Även med en sådan hamstersjukdom äter de mycket, men vikten minskar.

Sjukdomar av syriska hamstrar

Denna typ av hamster kan bära alla de ovan beskrivna sjukdomarna, men också vanligt är en sjukdom som kallas "våt svans". Detta är ett allvarligt problem som kan leda till att gnagaren dör. Huvudsymptomen är vattnig diarré, men det finns fortfarande ett vägran av mat, rektal blödning och ökad irritabilitet. Beskrivande syriska hamstersjukdomar och deras behandling, det är värt att notera att om du hittar ovanstående symptom behöver du se en läkare. Specialisten väljer lämpliga antibiotika.

Sjukdomar av hamstrar farliga för människor

Det finns ett antal sjukdomar som kan vara farliga för människokroppen:

 1. En sjukdom av hamstrar som tuberkulos överförs, vilket inte kan bestämmas i ett djur utan särskild utredning.
 2. För gravida kvinnor är toxoplasmosen farlig, som kan smittas genom eventuell urladdning.
 3. Personen ges en ringorm , som berättas av skorpor på huden och förlust av hårproppar.
 4. Att ta reda på vilka sjukdomar av hamstrar som överförs till en person, det är värt att nämna och listeros , vilket uppenbaras i gnagare genom förlust av samordning och balans.
 5. En farlig sjukdom är infektiös ektromelia , som inom några timmar efter infektion leder till djurets död. Först finns det ödem i benen, sedan deras gangren och döden. Problemet kan vara öron, mun och svans.