Hur man behandlar diarré i en kattunge?

Den lilla kattunge som uppträdde i huset gör att vi glömmer alla problem och bekymmer ett tag, och vi är tacksamma för naturen för detta mirakel. Eftersom hans hälsa beror inte bara på katten utan även på oss och med dig, måste vi reagera mycket snabbt på de minsta förändringarna i djurets beteende och dess hälsa.

Diarré i kattungen orsakar

Diarré som uppstår i en kattunge är ett mycket farligt fenomen, speciellt om diarré förekommer hos nyfödda kattungar. Om den starka organismen hos ett vuxendjur ofta kan hantera matsmältningsstörningar i sig, då kan ett svagt nyfött husdjur inte göra det, särskilt när kosten är begränsad till modermjölk. I sådana smulor kan orsaken till diarré vara en onormal utveckling av inre organ eller en infektion som uppstod i livmodern hos en katt. Ibland uppstår sjukdomen på grundval av dålig kvalitet av naturlig eller artificiell utfodring.

Den snabba kursen av sjukdomen ger inte alltid tid att fastställa orsaken, det leder ofta till snabb uttorkning av kattungar och deras död.

Äldre djur som har en variation i näring lider av diarré på grund av helminthic infestation, en infektion av viral eller bakteriell natur, helt enkelt av nyfikenhet att ta i munnen allt som är hemskt eller banalt övermålning.

När vi ser att kattungen har diarré, för råd, hur man behandlar det, är det bättre att kontakta en veterinär. Erfaren specialist ibland som avföring kan förutspå sjukdomsförloppet och berätta hur man sparar kattungen från diarré. Oavsett betydelse är dina observationer av djuret hela tiden.

Hur bota diarré i en kattunge?

Om orsaken till diarré är obetydlig, och du bara observerade en gång kräkningar och lös avföring utan ytterligare förändringar i beteende, kan du försöka behandla kattungen själv.

För att göra detta är det tillräckligt för en dag eller två att sätta på en hungrig diet med en riklig dryck. Då översättar vi till risbuljong och tillämpar fraktionerad mat under dagen. När stolen är justerad, lägg gradvis mat till kattungar.

En larmsignal är utseendet i avföring av en grön nyans eller blod, vilket nästan alltid kräver medicinsk ingrepp. Om virusinfektioner kräver införande av sera, då bakteriella antibiotika. I närvaro av parasiter ges antiparasitiska läkemedel. Diagnosen kan endast göras på grundval av laboratorietester.

I svåra fall används droppare, och tarmkramper avlägsnas med spasmolytiska läkemedel (papaverin). Sorbenter som Smecta och Enterosgel hjälper snabbt att avlägsna förgiftning, och probiotika återställer mikrofloran.

Om du är intresserad av att ge en kattunge mot diarré från folkmedicin, rekommenderar många människor ett avkok av kamomill, men det sista ordet ska alltid vara för läkaren.