Röd strand


På Adriatiska kusten, i södra delen av Montenegro är resortorten Bar . Bland ryska turister har den stor popularitet, och den robusta kusten skapar många mysiga hörn för strandlov. Barskaya Riviera - detta är vad lokalbefolkningen kallar lokalbefolkningen och gästerna i landet. Njut av Adriatiska havet, var noga med att besöka den röda stranden - den enda platsen på hela Montenegros kust.

Vad är strandens egenhet?

Den luxuriösa vegetationen i Medelhavet, kombinerad med en mysig bukt skyddad från vind och väder, och den unika färgen på sanden gör Red Beach till en verkligt värdefull plats för rekreation. Det finns nästan aldrig en folkmassa, och i slutet av turistsäsongen finns det all chans att njuta av skönheten i den omgivande naturen i fullständig ensamhet.

Längden av stranden av Rödstrand sträckte sig endast 50 m, men dess totala yta är ca 600 kvadratmeter. m. Grönska av barrskog är som om den försiktigt inramar kusten och ytterligare framhäver den unika färgen på sanddräcket. Förresten, denna strand är inte förgäves fick sitt namn. Dess huvudsakliga funktion - sammansättningen av sand, som innehåller partiklar av krossade koraller. Vad är karakteristiskt, uppskattar det inte bara för sin skönhet. Mineralsammansättningen av sand på den röda stranden har en uttalad hälsoeffekt på människokroppen: lindrar trötthet och leder kroppen till tonen och koraller förbättrar kardiovaskulärsystemet.

Det är intressant

Lokala invånare omsluter den röda stranden med ett ludd av legender och legender. Allt som en säger att för en tid sedan valdes denna viken av havsnymfer, vilket gav denna plats helande egenskaper. Dessa mystiska varelser gick här land, kammade sitt långa hår med korallkronor och sjöng sånger. Men ingen vågade störa havnymferna, eftersom tal med dem gjorde en man dum.

Sådana berättelser gör platser som Red Beach, ännu mer levande och populära. Oavsett om detta är kopplat till legender eller inte, kvarstår faktum - även om det är blåsigt och kallt på barens kust, ger en mysig vik med koralsand ro och värme och fred. Den genomsnittliga vattentemperaturen på sommaren är + 23 ... + 26 ° C, och lufttemperaturen varierar mellan + 28 ... + 30 ° С.

Turistinfrastrukturen på Red Beach har en plats att vara. På säsongen kan du hyra en schäslong och paraply, det finns en räddningsstation, duschar och en toalett arbetar. Dessutom finns det flera kaféer där du kan tillfredsställa din hunger med ett snabbt mellanmål. Vid ingången till stranden finns en liten parkering.

Hur kommer du till Red Beach?

Den röda stranden ligger bekvämt mellan städerna Bar och Sutomore . I närheten finns en järnvägsspår, men det finns tyvärr inga stationer. Du kan komma dit med bussar Bar-Sutomore, ett busshållplats ligger nära ingången till stranden. Med bil kan du ta motorvägen E851, som förbinder de två ovannämnda städerna med varandra. I genomsnitt tar vägen inte mer än 15 minuter.