Renässansstil i kläder

Ursprungen av renässansen daterar sig tillbaka till de avlägsna tiderna, vilket gav en ny stil - renässansen. De särdragen i denna stil är enkelhet, harmoni och perfektion. Det påverkade inte bara religion och arkitektur, utan också mode på den tiden.

Renässans kläder

Kläderna vid den tiden hade en viss uppgift, nämligen att betona normerna för kvinnlig skönhet. Det är en statlig (inte mager) figur, breda axlar, frodiga former och en lyxig byst. Så ut ur mode gick den underdimensionerade och uppblåsta bandet av banden ut, och kvinnors outfit började samla endast från två klänningar. Klänningar i renässansstil består av en enkel tröja och en ghamurra, en topp klänning, som mer liknar vår moderna klädsel. Detta är en lång kjol och läder. Det är värt att notera att decolleten hade en fri form eller, som den kallades "avvärjd", och under gång kan man inte bara flytta till sidorna, utan även att släcka bröstet av misstag. Från materialen, sammet, silke och brokade kommer ut på toppen. Men underkläderna får fler sexuella former, som tidigare ansågs vara oegentligheter.

Ned med gotiska

Renässanskläder är en smart kombination av ljusa färger och rik ornament. Gotisk stil är ute av mode och ger plats åt fler friska idéer. Så, på toppen av populariteten var vinstocken, lockar och vävning av band. Också i mode ingår geometriska mönster med lock och ett långt ark. Mönster utfördes för att skapa effekten av rent guld. Renässans stil i kläder förutsatte också förekomsten av olika versioner av rik inredning i en klänning. Dessa är pälsinsatser, ädelstenar och broderier.

Som tidigare nämnts var elementet i renässansstil enkelhet och harmoni, så outfitsna borde ha tydliga proportioner, och kjolen med bodice måste nödvändigtvis harmonisera med varandra och betona enskilda delar av kvinnans kropp. Inte utan anledning, inspirerar bilden av renässanskvinnor fortfarande många designers.