Postpartum psykos

En av de svåraste perioderna i ditt liv, kallad "förlossning", lämnades. Nu är du en glad mamma.

Men ibland, särskilt under den första graviditeten, kan det finnas problem med din psyko-emotionella bakgrund på grund av komplikationer efter förlossningen eller vid tidpunkten för barnets födelse. Till exempel, när en kvinna ges en kejsarsnitt eller en kvinna i förlossningen förlorar en stor mängd blod. Även spela en roll i framväxten av en sådan sjukdom kan spela en ärftlighet.

Detta känslomässiga tillstånd kallas "postpartum psychosis".

Det är därför gravida kvinnor behöver kvalitets psykologisk och fysisk förberedelse för förlossning för att förebygga sjukdom.

Unga mödrar som diagnostiseras med detta tillstånd bör konsultera en bra specialist för behandlingens gång.

Först kan du inte ens märka manifestationen av symtom på postpartumpsykos. På liknande sätt kan dina släktingar inte känna att denna sjukdom är en orolig diagnos. Det är därför viktigt för nära människor att ta allvarligt den unga moderens psykologiska tillstånd med all allvar och behandla detta med förståelse.

Postpartum psykos - orsaker

Mödrar som lider av postnatal psykos har inga abnormiteter under svangerskapstiden. De kvinnor som före förekomsten hade ett allvarligt premenstruellt syndrom är mest utsatta för psykos under postnatalperioden.

Tyvärr kan specialister inte bestämma de särskilda orsakerna till moderns tillstånd efter barnets födelse. Huvudversionen av forskarna för idag - dessa förändringar i mentala tillstånd beror på förändringar i kvinnokroppens hormonella system.

De mest utsatta för utvecklingen av postpartumpsykos är tidigare kvinnor med psykiatriska störningar, liksom unga mammor som diagnostiserats med schizofreni och de som tidigare använt droger. Men även psykos kan uppträda i absolut friska mödrar som har upplevt känslomässig stress efter barnets födelse.

Symtom på postpartum psykos

De första symptomen på denna sjukdom kan bara förekomma några dagar efter leveransen. Om kvinnans beteende blir otillräcklig: Moderen vill inte lämna huset på gatan utan anledning, känner en rädsla för sitt barn och tillåter inte någon att närma sig honom - det är nödvändigt att larmet ljuder.

En mamma kan känna en hel del känslor och känslor för sitt barn: hon kan alltid vara nära barnet, tillåta inte någon från familjen, men det kan också vara en bakslag - till exempel hat till barnet, ilska, absolut likgiltighet. Samma känslor hon kan ha och till andra släktingar.

Orsaken till oro är också bristen på sömn i modern, trots fysisk och känslomässig trötthet. Kan börja hallucinationer, huvudsakligen - auditiv. Dessutom kan det finnas delirium. De obsessiva tankar som hennes barn vill stjäla, döda, skada honom, lämnar inte mamman ensam. För hennes handlingar slutar kvinnan att reagera, starka manifestationer av aggression, försök att morda eller självmord är möjliga.

Konsekvenser och kamp mot sjukdomen

Överväg metoder för att bekämpa konsekvenserna av postpartumpsykos. Självklart måste en ung mor först och främst vända sig till en psykiater så snart som möjligt. Påverka utvecklingen av sjukdomen kan också kvinnors fysiska tillstånd. För att snabbt återvända till det vanliga livet är det därför nödvändigt att starta behandlingen av postpartumpsykos så snart som möjligt. Det är nödvändigt att isolera moderen från barnet, om hon började uppträda otillräckligt - för detta kan du locka en mormor eller lämna barnet med en barnflicka.

I synnerhet just nu är moderen känslomässigt stöd av nära människor viktigt. Du måste kommunicera med henne, stödja, släppa inte av dig själv, distrahera från negativa tankar och naturligtvis se efter henne för att undvika olyckor. Lämna inte henne ensam, särskilt med barnet. Under denna period, försök att ge henne så mycket tid som möjligt, då kommer återhämtnings processen att accelerera.

Det är viktigt att veta att oftast utfallet av denna sjukdom är återhämtningen av modern. För att påskynda denna process behöver du korrekt, och viktigast av allt, vid rätt tid ta alla läkemedel som läkaren utsett, och fortsätt behandlingen tills full återhämtning. Ett nödvändigt villkor för detta är också en fullsträckt dröm, en bra vila, samt kommunikation och stöd av nära människor. Kom ihåg - om du har ett tillägg i familjen tänker du inte bara om dig själv utan om barnet.